У Держдумі Савіка Шустера звинуватили в антиросійській пропаганді

25 Березня 2011
11675
25 Березня 2011
11:02

У Держдумі Савіка Шустера звинуватили в антиросійській пропаганді

11675
У Держдумі Савіка Шустера звинуватили  в антиросійській пропаганді

Інститут країн СНД звинувачує телеведучого Савіка Шустера в антиросійській пропаганді. Про це  оголосив депутат Росії, керівник Інституту країн СНД Костянтин Затулін під час виступу на круглому столі «Про російський і російськомовний рух України» у  Держдумі, пише  УНІАН.

 

«Що, хіба можна вважати державні канали та їх ведучих ідейними прихильниками Партії регіонів і російсько-українських відносин? Це коли Савік Шустер працює на державному каналі і не пропускає будь-якого випадку, що б не роздути будь-яку дрібницю в російсько-українських відносинах до становища скандалу! Він же працює не на приватному, а на державному каналі. А його співробітниця тиждень тому стала прес-секретарем Президента України», - заявив пан Затулін.

 

Він вважає однією з головних проблем російського руху в Україні відсутність підтримки в ЗМІ.

 

У свою чергу, директор філіалу інституту країн СНД в Україні Володимир Корнілов закликав російську владу висловити невдоволення діями Савіка Шустера. «Дійсно, те, що він творить зараз на державному телебаченні, розпалюючи ненависть до Росії за гроші українських платників податків, не вписується в жодні рамки. На мою думку, на це, рано чи пізно, якась дипломатична реакція, реакція Росії, нехай навіть і непублічна, має бути», - заявив він.

 

На думку пана Корнілова, російський капітал підтримує ті українські ЗМІ, в яких з`являються критичні щодо Росії й росіян матеріали.

 

«За роки кризи західні інвестиції в українські ЗМІ практично пішли і відмовилися співробітничати з українською пресою. На ринку ЗМІ присутній, фактично, лише російський капітал. Тобто ті бренди, які використовуються проти Росії, росіян, російського руху - часто це бренди російських ЗМІ. Це часто-густо», - вважає він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11675
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мстислав
4786 дн. тому
Краще вас, " ГАСПАДА", ту ворожнечу ніхто вже не розпалить! Ви- штатні провокатори.
колега
4786 дн. тому
Затулін та Корнілов гавкають, а караван іде. Ці люди просто спати спокійно не можуть від того, що в Україні хтось критично ставиться до "дружніх" відносин Росії до нашої країни. та найбільш мерзенним виглядає панок корнілов, бо працює проти країни , грамодянином якої є. Менше б було такого "добра" у нас, то напевно згуртованішою був народ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду