Екс-голова ОДА Черкащини позивається до інтернет-видання через передрук повідомлення МВС

18 Березня 2011
22751
18 Березня 2011
18:15

Екс-голова ОДА Черкащини позивається до інтернет-видання через передрук повідомлення МВС

22751
Екс-голова ОДА Черкащини позивається до інтернет-видання через передрук повідомлення МВС

17 березня справа за позовом екс-голови Черкаської обласної державної адміністрації Вадима Льошенка проти інтернет-видання «Провінція» слухалася за відсутності позивача, який не прийшов до суду. Про це повідомляє інформаційна агенція «Голос.ua».

 

У позові Вадим Льошенко наголосив, що інформація, розміщена про нього в інтернет-виданні у матеріалі «Милиция "шьет" Лешенко попытку отчуждения в 2003 году гостиничного комплекса "Гостиный двор" в Сосновке», є негативною, тому він вимагає її спростувати, а також відшкодувати 20 тисяч гривень моральної шкоди.

 

«Вказана інформація розповсюджена необмеженому колу осіб, через що формується негативне ставлення до мене як представника влади. Розповсюдження вказаної інформації принижує мою ділову репутацію як представника держави,  а це у свою чергу завдає збитків та авторитету державі», - зазначив він у позовній заяві.

 

За словами власника видання «Провінція» Віктора Борисова, позивач вимагає спростування цієї інформації.

 

«6 січня "Провінція" оприлюднила інформацію "Милиция ‘шьет' Лешенко попытку отчуждения в 2003 году гостиничного комплекса ‘Гостиный двор' в Сосновке». Під текстом стоїть посилання на джерело інформації - відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України у Черкаській області. За добу до цього аналогічна за змістом інформація з'явилась на офіційному інтернет-ресурсі УМВС у Черкаській області»,- сказав пан Борисов і додав, що «Провінція» передрукувала цю новину з посиланням на автора.

 

Пан Борисов вважає звинувачення абсурдними. За його словами, з 2002 по 2005 рік Вадим Льошенко працював головою Черкаської ОДА, яка, на думку УМВС, за тіньовою схемою здійснила спробу відчуження приміщення готельного комплексу «Гостинний двір». «Упродовж усього 2003 року Вадим Льошенко очолював Черкаську ОДА і несе відповідальність за дії керівництва ОДА у той час», - зазначив Віктор Борисов.

 

Окрім цього він додав, що заголовок публікації поданий на сайті «Провінції», на його думку не є негативним, оскільки фразеологізм «шити справу» був узятий з кримінального сленгу і в перекладі означає «необґрунтоване звинувачення».

 

Наступне судове засідання відбудеться 13 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду