Справа Климентьєва вже налічує 45 томів

18 Березня 2011
14824
18 Березня 2011
12:52

Справа Климентьєва вже налічує 45 томів

14824
Справа Климентьєва вже налічує 45 томів

Розслідування у справі Василя Климентьєва триває цілодобово, відпрацьовується чотири версії, основна з яких - злочин, пов'язаний з професійною діяльністю, сама справа налічує 45 томів. Про це 18 березня повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов з трибуни Верховної Ради.

 

«Хід розслідування цієї резонансної справи на постійному контролі. Розслідування проводять 25 найкращих слідчих Головного управління МВС. Незважаючи на значну критику, проведено велику роботу: опитано три тисячі осіб, відпрацьований кожен метр водосховища, де нібито востаннє бачили Климентьєва, а це 80 квадратних метрів, для цього були задіяні 20 водолазів. Також ідентифіковано 200 неопізнаних трупів, проведено 102 різні експертизи», - сказав міністр. За його словами, дві версії, до яких сьогодні найбільше схиляється слідство, - це або вбивство, пов'язане з професійною діяльністю, або з метою дискредитації осіб, про яких писала газета «Новий стиль».

 

Могильов запевнив народних депутатів, що цей злочин буде розкрито.

 

Генеральний прокурор Віктор Пшонка додав, що ця справа перебуває на особливому контролі у ГПУ. «Відкрито кримінальну справу про умисне вбивство, але досудове слідство наразі триває», - сказав він.

 

І міністр МВС, і генеральний прокурор запевнили присутніх, що всі справи проти журналістів тримають на особистому контролі.

 

18 березня 2011 року у Верховній Раді депутати заслухали інформацію Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України про хід розслідування справи про зникнення журналіста та головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, інших резонансних справ, пов'язаних із захистом прав журналістів.

 

Раніше повідомлялося, що під час розслідування справи зникнення Василя Климентьєва було допитано понад 440 свідків, призначено 91 судову експертизу та проведено 323 обшуки.

 

Нагадаємо, що про зникнення засновника і головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва стало відомо 12 серпня 2010 року. 15 серпня 2010 року слідчим відділом Дзержинського РВ ГУМВС у Харківській області порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України (навмисне вбивство). Кримінальна справа перебуває під особистим контролем президента України Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14824
Читайте також
03.08.2012 16:36
Наталія Данькова
, Вікторія Білаш
31 023
29.01.2011 11:22
Світлана Остапа
40 794
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ANDREY)
4789 дн. тому
Погано розслідують. На Тимошенко накопали 180 томів. Певно розслідування вбивства журналіста не таке важливе, як політичні розборки.
Марк Твен
4790 дн. тому
Талановиті письменники, видно, ці слідчі. Їм би якусь премію від літератури видати, хоч одну на всіх, за 45 томів. І видати повне зібрання творів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду