Могильов: 98% злочинів проти журналістів не пов’язані з їхньою професійною діяльністю

18 Березня 2011
16819
18 Березня 2011
12:43

Могильов: 98% злочинів проти журналістів не пов’язані з їхньою професійною діяльністю

16819
Могильов: 98% злочинів проти журналістів не пов’язані з їхньою професійною діяльністю

98% злочинів проти журналістів не пов'язані з їхньою професійною діяльністю. Про це сказав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, доповідаючи 18 березня у Верховній Раді про хід розслідування справи про зникнення журналіста та головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, інших резонансних справ, пов'язаних із захистом прав журналістів.

 

За словами міністра, МВС зафіксовало 1132 злочини, у яких потерпілими визнані працівники ЗМІ. Половина цих злочинів розкрита. «98% цих злочинів, не пов'язані з професійною діяльністю журналістів», - сказав він.

 

Анатолій Могильов також зазначив, що Генеральна прокуратура порушила 34 справи за статтею 171 Кримінального кодексу України (про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), 13 осіб притягнуто до відповідальності, але жоден - до кримінальної.

 

2011 року зареєстровано 18 правопорушень проти журналістів. «МВС приділяє особливу увагу злочинам проти журналістів, про кожен такий випадок відразу повідомляють мені. Професія журналіста особлива, вона належить до найнебезпечніших», - зазначив пан Могильов.

 

Нагадаємо, раніше народний депутат Геннадій Москаль, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, заявив, що кількість злочинів, скоєних проти працівників ЗМІ, зросла майже втричі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16819
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду