Парубій хоче розслідувати застосування насильства міліцією до працівників ЗМІ

17 Березня 2011
16025
17 Березня 2011
10:16

Парубій хоче розслідувати застосування насильства міліцією до працівників ЗМІ

16025
Парубій хоче розслідувати застосування насильства міліцією до працівників ЗМІ

У парламенті зареєстровано постанову № 8232 «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів незаконних дій правоохоронних органів щодо громадян України у 2010-2011 рр., зокрема з приводу незаконного затримання та застосування насильства щодо політичних і громадських активістів та працівників ЗМІ», автором якої є народний депутат Андрій Парубій.

 

На думку народного депутата, за останній рік країною прокотилася хвиля абсолютно неадекватних дій МВС щодо громадян України, в яких містяться ознаки порушення посадовими особами правоохоронних органів Конституції та законів при виконанні ними своїх службових обов'язків.

 

«Йдеться про численні випадки затримань, обшуків, допитів, які можна розглядати як переслідування в політичній площині, оскільки реальних підстав для кримінального чи адміністративного переслідування цих осіб немає. Аналіз фактів дає всі підстави вважати, що МВС дедалі більше перетворюється з правоохоронного органу на орган залякування громадян, які готові активно відстоювати свої права у разі незаконних дій представників МВС. Безкарність міліцейської сваволі призводить до того, що замість захисту людей, в міліції вдаються до зухвалого зведення особистих та політичних рахунків», - йдеться у пояснювальній записці до постанови.

 

Проектом постанови пропонується доручити Тимчасовій слідчій комісії протягом шести місяців з дня її утворення розслідувати факти незаконних дій правоохоронних органів щодо громадян України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду