detector.media
17.03.2011 10:16
Парубій хоче розслідувати застосування насильства міліцією до працівників ЗМІ

У парламенті зареєстровано постанову № 8232 «Про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів незаконних дій правоохоронних органів щодо громадян України у 2010-2011 рр., зокрема з приводу незаконного затримання та застосування насильства щодо політичних і громадських активістів та працівників ЗМІ», автором якої є народний депутат Андрій Парубій.

 

На думку народного депутата, за останній рік країною прокотилася хвиля абсолютно неадекватних дій МВС щодо громадян України, в яких містяться ознаки порушення посадовими особами правоохоронних органів Конституції та законів при виконанні ними своїх службових обов'язків.

 

«Йдеться про численні випадки затримань, обшуків, допитів, які можна розглядати як переслідування в політичній площині, оскільки реальних підстав для кримінального чи адміністративного переслідування цих осіб немає. Аналіз фактів дає всі підстави вважати, що МВС дедалі більше перетворюється з правоохоронного органу на орган залякування громадян, які готові активно відстоювати свої права у разі незаконних дій представників МВС. Безкарність міліцейської сваволі призводить до того, що замість захисту людей, в міліції вдаються до зухвалого зведення особистих та політичних рахунків», - йдеться у пояснювальній записці до постанови.

 

Проектом постанови пропонується доручити Тимчасовій слідчій комісії протягом шести місяців з дня її утворення розслідувати факти незаконних дій правоохоронних органів щодо громадян України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY