«Главред» представив мобільний сервіс на основі операційної системи M-Smart

2 Березня 2011
13246
2 Березня 2011
14:22

«Главред» представив мобільний сервіс на основі операційної системи M-Smart

13246
Економить мобільний інтернет-трафік і підходить "масовим" моделям телефонів
«Главред» представив мобільний сервіс на основі операційної системи M-Smart

Сайт Glavred.info презентував сервіс для мобільних пристроїв на базі системи M-Smart. Ця система забезпечує швидкий доступ до інформації порталу через мобільний телефон, економлячи трафік у порівнянні зі звичайним доступом. Про це повідомила Діана Дуцик, шеф-редактор групи сайтів Glavred.info на презентації 2 березня.

 

Розробник операційної системи M-Smart - компанія «М-Платформа», яка діє при Національному університеті «Кмєво-Могилянська академія». Операційна система створена під керівництвом професора кафедри мережних технологій НаУКМА Олександра Синявського. Як зазначила речник «М-Платформи» Юлія Лабунець, «M-Smart - це перший проект зі створення операційної системи для мобільних пристроїв, що був реалізований на теренах Східної Європи». M-Smart може передавати не тільки текстову інформацію, але й зображення, відео, звукові файли.

 

Як розповіла Юлія Лабунець, перевагою цього сервісу є його орієнтація не тільки на моделі телефонів бізнес-класу, але й на пристрої середнього цінового діапазону. Тобто система створена для перспективних мобільних пристроїв, проте базовий її варіант здатний працювати у режимі прикладної програми на масових мобільних пристроях з підтримкою платформи J2ME MIDP 2.0.

 

За словами Діани Дуцик, портал «Главред» свідомо не купував аналогічну операційну програму у закордонних розробників, а залучив до співпраці компанію «М-Платформа» з метою підтримки вітчизняних науковців.

 

Завантажити та встановити безкоштовну програму-інформер для мобільних пристроїв можна на сайті Glavred.info. Програма сумісна з усіма пристроями, що підтримують специфікацію J2ME MIDP 2.0, включаючи такі смартфон-платформи як Symbian, Windows Mobile, Bada, Android.

 

Сервіс надає мобільний доступ до інформації, зокрема, до розділів «Главред. info», «ІноЗМІ», «Stars», «VIP», «Sport». Вона дає можливість перегляду як заголовків, так і повноформатних статей; перегляд завантаженої інформації в офлайн-режимі, доступ до сервісів компаній партнерів.

 

Окрім цього, завдяки системі «кешування інформації» мобільний сервіс дозволяє скорочувати витрати інтернет-трафіку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13246
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду