detector.media
02.03.2011 14:22
«Главред» представив мобільний сервіс на основі операційної системи M-Smart
Економить мобільний інтернет-трафік і підходить "масовим" моделям телефонів

Сайт Glavred.info презентував сервіс для мобільних пристроїв на базі системи M-Smart. Ця система забезпечує швидкий доступ до інформації порталу через мобільний телефон, економлячи трафік у порівнянні зі звичайним доступом. Про це повідомила Діана Дуцик, шеф-редактор групи сайтів Glavred.info на презентації 2 березня.

 

Розробник операційної системи M-Smart - компанія «М-Платформа», яка діє при Національному університеті «Кмєво-Могилянська академія». Операційна система створена під керівництвом професора кафедри мережних технологій НаУКМА Олександра Синявського. Як зазначила речник «М-Платформи» Юлія Лабунець, «M-Smart - це перший проект зі створення операційної системи для мобільних пристроїв, що був реалізований на теренах Східної Європи». M-Smart може передавати не тільки текстову інформацію, але й зображення, відео, звукові файли.

 

Як розповіла Юлія Лабунець, перевагою цього сервісу є його орієнтація не тільки на моделі телефонів бізнес-класу, але й на пристрої середнього цінового діапазону. Тобто система створена для перспективних мобільних пристроїв, проте базовий її варіант здатний працювати у режимі прикладної програми на масових мобільних пристроях з підтримкою платформи J2ME MIDP 2.0.

 

За словами Діани Дуцик, портал «Главред» свідомо не купував аналогічну операційну програму у закордонних розробників, а залучив до співпраці компанію «М-Платформа» з метою підтримки вітчизняних науковців.

 

Завантажити та встановити безкоштовну програму-інформер для мобільних пристроїв можна на сайті Glavred.info. Програма сумісна з усіма пристроями, що підтримують специфікацію J2ME MIDP 2.0, включаючи такі смартфон-платформи як Symbian, Windows Mobile, Bada, Android.

 

Сервіс надає мобільний доступ до інформації, зокрема, до розділів «Главред. info», «ІноЗМІ», «Stars», «VIP», «Sport». Вона дає можливість перегляду як заголовків, так і повноформатних статей; перегляд завантаженої інформації в офлайн-режимі, доступ до сервісів компаній партнерів.

 

Окрім цього, завдяки системі «кешування інформації» мобільний сервіс дозволяє скорочувати витрати інтернет-трафіку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY