detector.media
01.03.2011 10:52
Валентина Теличенко: прокуратура хоче заховати від відповідальності Кучму

Адвокат Мирослави Ґонгадзе Валентина Теличенко вважає, що прокуратура намагається зменшити провину Олексія Пукача й уберегти від відповідальності замовників убивства Георгія Ґонгадзе.

 

Про це вона заявила газеті «Сегодня», коментуючи рішення Печерського суду Києва, який погодився з рішенням слідчого не обвинувачувати Пукача в замовному убивстві Ґонгадзе й дозволив закрити справу в цій частині обвинувачення. Слідчий і суд вважають, що Пукач убив журналіста, виконуючи злочинний наказ екс-голови МВС Валерія Кравченка, але не замовлення.

 

«Але в Кримінальному кодексі немає статті, яка передбачає провину за виконання наказу. Будемо подавати скаргу до Апеляційного суду, - заявила пані Теличенко. - Це рішення суду означає, що прокуратура робить спроби зменшити провину Пукача й приховати від відповідальності замовників убивства. Тобто хоче закінчити це розслідування встановленням провини Пукача і не з'ясовувати ролей у справі Кравченка й Кучми».

 

Щодо строків, то чим менше обтяжливих обставин (а такою могло бути вбивство на замовлення), тим більше в Пукача шансів не отримати довічний термін, вважає Валентина Теличенко.

 

Генпрокуратура ці заяви не коментує, мотивуючи тим, що ще не отримала постанову суду.

 

Нагадаємо, 31 січня Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні скарги Мирослави Ґонґадзе щодо вилучення з обвинувачення Олексію Пукачу пункту про вбивство на замовлення. Валентина Теличенко наголосила, що це рішення суду буде оскаржено в апеляційному суді.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY