Нацрада знову зобов’язала провайдерів вказувати в ліцензіях повний перелік програм

23 Лютого 2011
16926
23 Лютого 2011
18:48

Нацрада знову зобов’язала провайдерів вказувати в ліцензіях повний перелік програм

16926
Нацрада знову зобов’язала провайдерів вказувати в ліцензіях повний перелік програм

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову зобов'язала провайдерів програмної послуги вказувати в ліцензіях повний перелік програм, які вони надають абонентам, а не лише склад універсальної програмної послуги.

 

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 23 грудня, внісши зміни до свого рішення №2 від 20 січня 2010 року «Про відновлення дії Інструкції про видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги», а також затвердивши новий зміст бланка ліцензії провайдера.

 

«Ми повертаємо ту практику, яка існувала до січня 2010 року, і будемо фіксувати в додатках до ліцензій весь перелік програм, які ретранслюють провайдери», - сказав член Нацради Микола Фартушний.

 

«Це вимога закону, і Нацрада буде стежити за тим, щоб вона виконувалася», - додала перший заступник голови Оксана Головатенко.

 

За словами пана Фартушного, Національна рада планує найближчим часом провести нараду з провайдерами й обговорити всі питання регулювання цього сегменту ринку.

 

Як писала ТК, в Телекомунікаційній палаті України наполягають на тому, що Нацрада не має повноважень визначати перелік програм для провайдерів, за винятком універсальної програмної послуги. На підтвердження цього в асоціації наводять рішення суду у справі про анулювання ліцензії ТОВ «Алчевські телекомунікаційні системи». Суд, за даними Телекомпалати, мотивував відмову в анулюванні ліцензії відсутністю в Нацради повноважень визначати конкретний перелік програм для провайдерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду