detector.media
23.02.2011 18:48
Нацрада знову зобов’язала провайдерів вказувати в ліцензіях повний перелік програм

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову зобов'язала провайдерів програмної послуги вказувати в ліцензіях повний перелік програм, які вони надають абонентам, а не лише склад універсальної програмної послуги.

 

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 23 грудня, внісши зміни до свого рішення №2 від 20 січня 2010 року «Про відновлення дії Інструкції про видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги», а також затвердивши новий зміст бланка ліцензії провайдера.

 

«Ми повертаємо ту практику, яка існувала до січня 2010 року, і будемо фіксувати в додатках до ліцензій весь перелік програм, які ретранслюють провайдери», - сказав член Нацради Микола Фартушний.

 

«Це вимога закону, і Нацрада буде стежити за тим, щоб вона виконувалася», - додала перший заступник голови Оксана Головатенко.

 

За словами пана Фартушного, Національна рада планує найближчим часом провести нараду з провайдерами й обговорити всі питання регулювання цього сегменту ринку.

 

Як писала ТК, в Телекомунікаційній палаті України наполягають на тому, що Нацрада не має повноважень визначати перелік програм для провайдерів, за винятком універсальної програмної послуги. На підтвердження цього в асоціації наводять рішення суду у справі про анулювання ліцензії ТОВ «Алчевські телекомунікаційні системи». Суд, за даними Телекомпалати, мотивував відмову в анулюванні ліцензії відсутністю в Нацради повноважень визначати конкретний перелік програм для провайдерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY