Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії алчевської «Волі»

11 Листопада 2010
19924
11 Листопада 2010
18:43

Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії алчевської «Волі»

19924
Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії алчевської «Волі»

Донецький апеляційний адміністративний суд відмовив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення в задоволенні скарги у справі про анулювання ліцензії ТОВ «Алчевські телекомунікаційні системи» (компанія «Воля»). Про це ТК повідомили в Телекомунікаційній палаті України.

 

28 квітня Національна рада констатувала порушення ТОВ «Алчевські телекомунікаційні системи» (попередня назва ЗАТ «Алчевська телерадіомовна компанія "Піраміда"») загальної концепції програм для ретрансляції, а також трансляцію неадаптованих каналів і вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги. Позов був поданий до Луганського окружного адміністративного суду.

 

2 вересня суд першої інстанції відмовив Нацраді в задоволенні позову. «Рішення було мотивоване відсутністю в Нацради повноважень визначати конкретний перелік програм для провайдерів програмної послуги (за винятком переліку універсальної програмної послуги, якої відповідач дотримувався)», - йдеться в повідомленні Телекомпалати.

 

9 листопада рішення суду першої інстанції підтримав Донецький апеляційний адміністративний суд, залишивши його без змін і відмовивши Нацраді в задоволенні апеляційної скарги.

 

Начальник юридичного відділу Національної ради Михайло Пушкаренко сказав ТК, що регулятор оскаржуватиме це рішення і подаватиме касацію.

 

За словами експерта Телекомпалати Романа Вільчинського, суд підтвердив, що регулятор не повинен визначати назви і кількість обов'язкових програм при ліцензуванні провайдерів. «Ми вкотре звертаємося до Нацради з проханням переглянути практику ліцензування, бути відкритішими, піти назустріч ініціативам ринку і вжити реальні заходи зі спрощення процедури ліцензування», - сказав він, додавши, що в новій редакції положення про порядок ліцензування провайдерів програмної послуги необхідно відмовитися від численних додатків до ліцензії, а саме від регламентування кількості програм у пакетах провайдерів. На думку пана Вільчинського, це суттєво спростить поточну ситуацію з ліцензуванням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду