Через статтю в газеті голова Донецької ОДА викликав на розмову головреда і пригрозив звільнити свого прес-секретаря

21 Лютого 2011
18622
21 Лютого 2011
17:43

Через статтю в газеті голова Донецької ОДА викликав на розмову головреда і пригрозив звільнити свого прес-секретаря

18622
Через статтю в газеті голова Донецької ОДА викликав на розмову головреда і пригрозив звільнити свого прес-секретаря

Голова Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк викликав до себе на «чоловічу розмову» головного редактора газети «Життя» Дмитра Шишкіна - через появу матеріалу про зловживання у торезькому інтернаті, повідомляє «Радіо Свобода». Як писала ТК, автора цієї статті Олену Довженко було звільнено.

 

Як розповів сам голова ОДА, після цієї розмови в редактора «досі руки трусяться». «Я правда сказав так, що в нього досі руки трусяться. Я йому сказав - їдь туди зі своїм кореспондентом в цей інтернат і хоча б добу там проведи. Я тебе не можу примусити - але якщо ти чесний кореспондент, добра людина - їдь туди і добу доглядай цих дітей», - сказав Близнюк.

 

За словами журналістки Олени Довженко, у день виходу публікації Анатолій Близнюк пригрозив звільнити начальницю відділу прес-служби Донецької ОДА Катерину Печерську. Наразі пані Печерська перебуває у відпустці, втім, про звільнення її вже повідомили. Вона сподівається, що все ж таки залишиться на посаді після виходу на роботу.

 

У матеріалі Олени Довженко йшлося про тяжке життя і порушення прав дітей-інвалідів у торезькому інтернаті. Журналістка каже, що не висловлювала у статті власну точку зору, а використовувала коментарі експертів. Натомість керівництво газети «Життя» звинуватило її у непрофесіоналізмі, а матеріал зняли із сайту. За словами журналістки, її змусили звільнитися.

 

«У п'ятницю почалось нестерпне штурхання мене. Вони мене довели. Дзвонили по телефону - головний редактор Шишкін і його заступниця Лавріненко... У понеділок мене довели до такого стану, що я просто зібрала речі і пішла», - розповіла пані Довженко.

 

Колеги Олени Довженко підтверджують, що керівники газети «Життя» неодноразово дозволи собі ображати журналістів за матеріали, які не конче відображають позицію влади. Їх дивує причина звільнення - «непрофесіоналізм».

 

«Олена Довженко одна з найкращих наших студентів. І не лише тому, що вона отримала червоний диплом, а тому, що вчилась професії дуже зосереджено і відповідально. Олена добре знає, що таке об'єктивність, журналістські вимоги. Я не можу повірити, що вона порушила стандарти. Вона молода, але виважена людина», - говорить викладач Донецького національного університету Ірина Черниченко.

 

Як повідомляє «Радіо Свобода», у неділю керівництво газети «Життя» у категоричній формі відмовилось офіційно коментувати ситуацію. У свою чергу заступниця головного редактора Жанна Лавріненко сказала, що Олена Довженко пішла з газети через проблеми зі здоров'ям. Пані Лавріненко спростовує закиди про «примусове звільнення».

 

Газета «Життя» виходить за фінансування Донецької обласної ради й облдержадміністрації. У приміщенні цих державних відомств знаходиться її редакція. Одразу після звільнення журналістки у наступному виданні газета «Життя» опублікувала іншу статтю про оперативну реакцію керівника облдержадміністрації Анатолія Близнюка на повідомлення у ЗМІ щодо торезького інтернату та спростування заяв про зловживання у будинку для дітей-інвалідів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18622
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wtf
4835 дн. тому
а х*ле - твари. редактора убирать надо - он же пропустил в печать. а на Лену все шишки. она при чвем? сказали пиши - она написала...при чем правду...уточнять же надо было - мол, "пиши красиво, а не правду". вот тебе и свобода слова...нах*я было туда журналистов вести?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду