detector.media
16.02.2011 10:07
Громадськість закликає депутатів якнайшвидше обмежити рекламу пива
Громадськість закликає депутатів якнайшвидше обмежити рекламу пива

Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва» закликає повторно внести законопроект про обмеження реклами пива і в найкоротші терміни його ухвалити.

 

Головний координатор кампанії Віталій Черняховський у відкритому зверненні до депутатів підкреслює, що в рекламі замовчуються шкідливі наслідки вживання алкоголю та зростаюча статистика злочинів та нещасних випадків, тому затягування з прийняттям закону - злочин проти українців.

 

Нагадаємо, Верховна Рада 22 грудня не підтримала в першому читанні законопроект № 1014-2 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами алкогольних напоїв та пива)» і відправила його на доопрацювання. За підтримку законопроекту в першому читанні проголосували лише 47 народних депутатів, за відправлення на доопрацювання - 237.

 

Законопроект № 1014-2 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами алкогольних напоїв та пива)» зареєстрували 23 квітня 2008 року народні депутати Микола Томенко й Андрій Шевченко.

 

Документ пропонує поширити порядок реклами алкогольних напоїв також на пиво та напої, що виготовляються на його основі, збільшивши часове обмеження такої реклами на телебаченні та радіо з 6:00 до 24:00 (а не 23:00). Також він пропонує заборонити алкогольне спонсорство, дозволивши лише спонсорування концертних і спортивних заходів пивними брендами.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY