Хорошковському радять попросити у ФБР підручник правил спілкування зі ЗМІ

12 Лютого 2011
20983
12 Лютого 2011
12:37

Хорошковському радять попросити у ФБР підручник правил спілкування зі ЗМІ

20983
Хорошковському радять попросити у ФБР підручник правил спілкування зі ЗМІ

Президент Проекту перехідних демократій Брюс Джексон в інтерв`ю газеті «День» дав оцінку політичним процесам в Україні.

 

Характеризуючи стан демократії в Україні, він зазначив, що сильної загрози у цьому плані для України немає. Водночас, за його словами, люди у Адміністрації президента «не знають законів», а представники СБУ «роблять все, що їм заманеться». 

 

«Я мав дискусії з Хорошковським, - розповів пан Джексон.- Він розумний, молодий і міг би керувати якоюсь компанією з продажу програмної продукції в Америці. Говорячи про ситуацію із залякуванням журналістів, зникненням одного з них, вилученням ліцензій у двох телеканалів, я пояснив йому, що в США давно розроблено правила і процедури стосовно того, як працівники цієї служби мають себе вести з представниками ЗМІ».

 

Також Брюс Джексон зазначив: «Я сказав Хорошковському, коли він наступного разу буде у Вашингтоні, то хай попросить у ФБР відповідний підручник і перекладе його на українську мову. На мою думку, в Україні ніколи не виписували процедуру і тому роблять все, що їм заманеться».

 

«Нам треба допомогти Валерію зрозуміти, що ворог знаходиться всередині і це не католицький університет, не неурядові організації. Коли я запитав, чи є у Президента чи в Партії регіонів план щодо забезпечення свободи преси, мені сказали, що його немає. Я думаю, що існує ще культурна прогалина. Коли представник СБУ приходить до фрілансера, той має право відмовитися від спілкування і сказати, що йому потрібен адвокат», - сказав президент Проекту перехідних демократій. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду