detector.media
12.02.2011 12:37
Хорошковському радять попросити у ФБР підручник правил спілкування зі ЗМІ

Президент Проекту перехідних демократій Брюс Джексон в інтерв`ю газеті «День» дав оцінку політичним процесам в Україні.

 

Характеризуючи стан демократії в Україні, він зазначив, що сильної загрози у цьому плані для України немає. Водночас, за його словами, люди у Адміністрації президента «не знають законів», а представники СБУ «роблять все, що їм заманеться». 

 

«Я мав дискусії з Хорошковським, - розповів пан Джексон.- Він розумний, молодий і міг би керувати якоюсь компанією з продажу програмної продукції в Америці. Говорячи про ситуацію із залякуванням журналістів, зникненням одного з них, вилученням ліцензій у двох телеканалів, я пояснив йому, що в США давно розроблено правила і процедури стосовно того, як працівники цієї служби мають себе вести з представниками ЗМІ».

 

Також Брюс Джексон зазначив: «Я сказав Хорошковському, коли він наступного разу буде у Вашингтоні, то хай попросить у ФБР відповідний підручник і перекладе його на українську мову. На мою думку, в Україні ніколи не виписували процедуру і тому роблять все, що їм заманеться».

 

«Нам треба допомогти Валерію зрозуміти, що ворог знаходиться всередині і це не католицький університет, не неурядові організації. Коли я запитав, чи є у Президента чи в Партії регіонів план щодо забезпечення свободи преси, мені сказали, що його немає. Я думаю, що існує ще культурна прогалина. Коли представник СБУ приходить до фрілансера, той має право відмовитися від спілкування і сказати, що йому потрібен адвокат», - сказав президент Проекту перехідних демократій. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY