«Телебіржа» пропонує ОДТРК пакетні продажі за рейтингами

8 Лютого 2011
12241
8 Лютого 2011
14:48

«Телебіржа» пропонує ОДТРК пакетні продажі за рейтингами

12241
«Телебіржа» пропонує ОДТРК пакетні продажі за рейтингами

«Українська телевізійна біржа» запропонувала обласним державним телерадіокомпаніям альтернативну систему продажів реклами, що базується на рейтингах телеперегляду. Про це повідомляється у релізі проекту.

 

«Зважаючи на широкий ціновий діапазон в прайсах обласних ТРК, "Телебіржа" розглядає альтернативний варіант продажів рекламного часу:  за загальноприйнятими рейтингами, спираючись на дані моніторингу GfK», - зазначається у повідомленні. 

 

Як уточнила «Детектор медіа» маркетинг-директор проекту Наталя Козловська, «Телебіржа» надіслала свої пропозиції ОДТРК та GfK. У випадку з вимірювачем обговорюється схема вимірювання, замовником якого виступить біржа. Обласним ТРК компанія презентувала свою схему продажів рекламного часу (що базуватиметься на даних моніторингу) і тепер чекає на їхнє рішення. За словами пані Козловської, деякі ОДТРК виявили велику зацікавленість.

 

У випадку, якщо до пакету увійдуть усі обласні державні телеканали, його покриття складе 85% території країни. 

 

Метою пропозиції є виведення державних телекомпаній на новий рівень комерційної діяльності та, відповідно, залучення бюджетів рекламодавців з національною дистрибуцією.

 

За інформацією «Телебіржі», за результатами  перевірок, які проводило Контрольно-ревізійне управління протягом 2010 року, державним телеканалам рекомендовано не відхилятися від затверджених прайсів на розміщення реклами (наразі в середньому державне телебачення пропонує знижки до 20%). Профільний регулятор вважає такі рекомендації не надто слушними. «Всі розуміють, що рекламодавці прагнуть працювати за гнучкою системою знижок. Тому можна спостерігати загрозу зменшення об'єму рекламних розміщень, і як результат - значне недоотримання прибутку державними ТРК. Оскільки кожний канал є самостійним суб'єктом господарської діяльності, рішення про надання знижок приймає винятково керівник ОДТРК», - каже  директор департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов.

 

Нагадаємо, 2 березня 2010 року на підсумковій колегії Держкомтелерадіо тодішній голова комітету Олег Наливайко повідомив, що компанія GFK Ukraine розпочне вимірювання телеперегляду програм обласних державних телерадіокомпаній в єдиній телевізійній панелі. Після зміни керівництва Держкомтелерадіо цю ініціативу відклали.

 

Пропозицію «Телебіржі» попередньо заплановано розглянути на засіданні розширеної колегії Держкомтелерадіо 17 березня 2011 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12241
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду