Голова ОБСЄ обговорить з Януковичем ситуацію зі свободою слова в Україні

7 Лютого 2011
18494
7 Лютого 2011
11:02

Голова ОБСЄ обговорить з Януковичем ситуацію зі свободою слова в Україні

18494
Голова ОБСЄ обговорить з Януковичем ситуацію зі свободою слова в Україні

7 лютого з офіційним візитом до Києва прибув міністр закордонних справ Литви, голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Аудронюс Ажубаліс. На порядку денному переговорів з президентом Віктором Януковичем, головою Верховної Ради Володимиром Литвином та міністром закордонних справ Костянтином Грищенком стоятимуть питання свободи слова і прав людини в Україні. Про це Аудронюс Ажубаліс сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

 

«Я приїхав відверто обговорити ці питання. Коли я отримаю певні відповіді, я зможу сказати, як я бачу нинішню ситуацію в Україні. Те, що є певна стурбованість, - це факт, цього ніхто не приховує. Але робити висновки, рубати з плеча я не маю наміру. Ще раніше, коли я не був головою ОБСЄ, я обговорював це зі своїм українським колегою. Ми мали достатньо гарячу дискусію щодо ставлення до певних політичних організацій, і тоді наслідком діалогу стали певні позитивні дії. А зараз подивимося - я чекаю на ці зустрічі», - коментує Аудронюс Ажубаліс.

За словами дипломата,  у нього є рапорти автономних інституцій ОБСЄ, на які він спиратиметься під час розмов з українською владою: «У неділю я зустрівся зі своїм колегою, який працює координатором проектів ОБСЄ, і він показав мені всю картину. Я вже багато знаю для того, щоб поставити серйозні запитання».

Як стверджує голова ОБСЄ, питання свободи слова в Україні для нього є актуальним не тільки тому, що за професією він журналіст, а й тому, що одним із пріоритетів головування Литви в ОБСЄ є захист журналістів, у тому числі й фізичний.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18494
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду