ЄС з нетерпінням чекає, коли Янукович підпише закон про доступ до публічної інформації (+оригінал листа)

2 Лютого 2011
23993
2 Лютого 2011
19:26

ЄС з нетерпінням чекає, коли Янукович підпише закон про доступ до публічної інформації (+оригінал листа)

23993
ЄС з нетерпінням чекає, коли Янукович підпише закон про доступ до публічної інформації (+оригінал листа)

В Євросоюзі очікують на підписання президентом Віктором Януковичем закону про доступ до інформації.

 

Про це йдеться у відповіді Європейського союзу на звернення журналістів до голови Євросоюзу Германа Ван Ромпея щодо ухвалення закону «Про доступ до публічної інформації".

 

Від імені ЄС документ підписав керівник дипломатичної місії ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, пише «Українська правда».

 

«Ми будемо і далі слідкувати за процесом (щодо закону про доступ до інформації) та чекаємо на підписання закону президентом України», - сказано в документі.

 

ЄС підкреслює, що дотримання прав людини та свободи преси - це «фундаментальні цінності, які лежать в основі відносин між ЄС та Україною».

 

«Гарантований доступ до публічної інформації є однією з найважливіших передумов для дотримання цих цінностей», - зазначається у відповіді.

 

«Також права людини та фундаментальні свободи є пріоритетними елементами двох ключових документів у двосторонніх відносинах з Україною - Порядок денний асоціації та Угоди про асоціацію, яка досі є предметом переговорів», - зазначається в документі.

 

Публікуємо оригінал листа, що надійшов журналістові УП Сергію Лещенку, одному з підписантів звернення до керівництва ЄС:

 

 


 

Нагадаємо, Верховна Рада передала закон на підпис президенту 19 січня. До 3 лютого Віктор Янукович має визначитися.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23993
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду