detector.media
02.02.2011 19:26
ЄС з нетерпінням чекає, коли Янукович підпише закон про доступ до публічної інформації (+оригінал листа)

В Євросоюзі очікують на підписання президентом Віктором Януковичем закону про доступ до інформації.

 

Про це йдеться у відповіді Європейського союзу на звернення журналістів до голови Євросоюзу Германа Ван Ромпея щодо ухвалення закону «Про доступ до публічної інформації".

 

Від імені ЄС документ підписав керівник дипломатичної місії ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, пише «Українська правда».

 

«Ми будемо і далі слідкувати за процесом (щодо закону про доступ до інформації) та чекаємо на підписання закону президентом України», - сказано в документі.

 

ЄС підкреслює, що дотримання прав людини та свободи преси - це «фундаментальні цінності, які лежать в основі відносин між ЄС та Україною».

 

«Гарантований доступ до публічної інформації є однією з найважливіших передумов для дотримання цих цінностей», - зазначається у відповіді.

 

«Також права людини та фундаментальні свободи є пріоритетними елементами двох ключових документів у двосторонніх відносинах з Україною - Порядок денний асоціації та Угоди про асоціацію, яка досі є предметом переговорів», - зазначається в документі.

 

Публікуємо оригінал листа, що надійшов журналістові УП Сергію Лещенку, одному з підписантів звернення до керівництва ЄС:

 

 


 

Нагадаємо, Верховна Рада передала закон на підпис президенту 19 січня. До 3 лютого Віктор Янукович має визначитися.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY