Міліція побила журналіста 5-го каналу, вимагаючи зізнатися в крадіжці трактора

30 Січня 2011
18266
30 Січня 2011
19:38

Міліція побила журналіста 5-го каналу, вимагаючи зізнатися в крадіжці трактора

18266
Міліція побила журналіста 5-го каналу, вимагаючи зізнатися в крадіжці трактора
У Полтаві співробітники карного розшуку затримали журналіста представництва 5-го каналу Юрія Стеценка, силоміць посадили його до авто і завдали побоїв, повідомляє інформаційне агентство «Українські новини».  За словами журналіста, лікарі зафіксували у нього перелом ребра, струс мозку, численні гематоми на животі і спині. 
 
Як розповів інформагентству Юрій Стеценко, 28 січня близько 15:00 його викрали співробітники карного розшуку Полтавського міськуправління Управління Міністерства внутрішніх справ в Полтавській області, коли він перебував поблизу будівлі міськуправління юстиції (вул. Стешенка, 6): «Коли я вийшов з юстиції, до мене підбігли двоє невідомих... кілька разів ударили по голові, від чого я втратив свідомість».
 
За словами журналіста, коли він прийшов до тями, то побачив що знаходиться в автомобілі Daewoo. Як з`ясував пан Стеценко, у цей час співробітник карного розшуку Артем Мочалов скерував машину до чорного ходу будівлі міськвідділу міліції по вулиці Сковороди, 2-Б. «Вони затягли мене на другий поверх у свій кабінет і відключили мій мобільний телефон», - розповів журналіст.
 
Він каже, що співробітники міліції вимагали від нього написати заяву (явку з повинною) про крадіжку трактора. Після того, як він відмовився це зробити, міліціонери протягом 4 годин били його по голові і тілу з боку спини.
 
Як пишуть «Українські новини», коли журналіст пред'являв їм своє посвідчення, міліціонери сміялися у відповідь. Як тільки його відпустили, Юрій Стеценко звернувся у хірургічне відділення 2-ї міськлікарні Полтави.
 
Батько 25-річного журналіста подав скарги на незаконні дії працівників міліції до прокуратури Полтави, управління Служби безпеки України та МВС у Полтавській області. Начальник відділу зі зв'язків з громадськістю УМВС у Полтавській області Юрій Сулаєв підтвердив факт побиття журналіста і розповів, що нині співробітники відділу внутрішньої безпеки обласного УМВС розслідують цей інцидент. 
 
ТК інформуватиме читачів щодо розслідування.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18266
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
РМ
4842 дн. тому
до хм: За вашою логікою, якщо наразі людина не є журналістом, то її можна посеред білого дня викрадати, бити, порушувати елементарні громадянські права, домагаючись такими методами зізнання у здійсненні злочинів? Оце і є справжнє ПРАВОсуддя?
хм
4842 дн. тому
Этот мужчина не связан ни с "5 каналом", ни с журналистикой.в 2009 году Стеценко как оператор помогал представителю "5 канала" в перегонке материала, и тогда ему было выдано аккредитационное удостоверение. Ранее, 10 ноября 2010 года, Октябрьский райсуд Полтавы вынес приговор Стеценко за мошенничество. Он был осужден к 4 годам лишения свободы с двумя годами отсрочки.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду