detector.media
30.01.2011 19:38
Міліція побила журналіста 5-го каналу, вимагаючи зізнатися в крадіжці трактора
У Полтаві співробітники карного розшуку затримали журналіста представництва 5-го каналу Юрія Стеценка, силоміць посадили його до авто і завдали побоїв, повідомляє інформаційне агентство «Українські новини».  За словами журналіста, лікарі зафіксували у нього перелом ребра, струс мозку, численні гематоми на животі і спині. 
 
Як розповів інформагентству Юрій Стеценко, 28 січня близько 15:00 його викрали співробітники карного розшуку Полтавського міськуправління Управління Міністерства внутрішніх справ в Полтавській області, коли він перебував поблизу будівлі міськуправління юстиції (вул. Стешенка, 6): «Коли я вийшов з юстиції, до мене підбігли двоє невідомих... кілька разів ударили по голові, від чого я втратив свідомість».
 
За словами журналіста, коли він прийшов до тями, то побачив що знаходиться в автомобілі Daewoo. Як з`ясував пан Стеценко, у цей час співробітник карного розшуку Артем Мочалов скерував машину до чорного ходу будівлі міськвідділу міліції по вулиці Сковороди, 2-Б. «Вони затягли мене на другий поверх у свій кабінет і відключили мій мобільний телефон», - розповів журналіст.
 
Він каже, що співробітники міліції вимагали від нього написати заяву (явку з повинною) про крадіжку трактора. Після того, як він відмовився це зробити, міліціонери протягом 4 годин били його по голові і тілу з боку спини.
 
Як пишуть «Українські новини», коли журналіст пред'являв їм своє посвідчення, міліціонери сміялися у відповідь. Як тільки його відпустили, Юрій Стеценко звернувся у хірургічне відділення 2-ї міськлікарні Полтави.
 
Батько 25-річного журналіста подав скарги на незаконні дії працівників міліції до прокуратури Полтави, управління Служби безпеки України та МВС у Полтавській області. Начальник відділу зі зв'язків з громадськістю УМВС у Полтавській області Юрій Сулаєв підтвердив факт побиття журналіста і розповів, що нині співробітники відділу внутрішньої безпеки обласного УМВС розслідують цей інцидент. 
 
ТК інформуватиме читачів щодо розслідування.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY