Human Rights Watch вiдзначає зростання тиску на ЗМI та расової дискримінації в Українi

24 Січня 2011
22512
24 Січня 2011
19:52

Human Rights Watch вiдзначає зростання тиску на ЗМI та расової дискримінації в Українi

22512
Human Rights Watch вiдзначає зростання тиску на ЗМI та расової дискримінації в Українi

Неурядова органiзацiя Human Rights Watch у понедiлок опублiкувала щорiчну 21-шу доповiдь щодо дотримання прав людини у рiзних країнах свiту за 2010 рiк, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

Стосовно України, то, згiдно з доповiддю, президентськi вибори, що вiдбулися в лютому 2010 року, «завершили перiод полiтичної нестабiльностi останнiх років».

 

«У сферi прав людини в країнi зберiгалися такi проблеми, як упереджене ставлення до людей з iншим кольором шкiри, напади на iноземцiв iз неслов'янською зовнiшнiстю, обмеження державою свободи ЗМI, а також комплекс проблем, пов'язаних iз мiграцiєю, зокрема доступ до системи надання притулку, умови утримання в мiграцiйних iзоляторах i гарантiї захисту для представникiв уразливих груп», - сказано в доповiдi.

 

Органiзацiя у своєму дослiдженнi зазначає, що в 2010 роцi чимало газет i незалежних журналiстiв в Українi повiдомляли про зростання тиску з боку силових структур, а деякi телеканали скаржилися на цензуру. Також вiдзначалася ескалацiя тиску i нападiв на правозахисникiв.

 

«Серйозною проблемою залишалося упереджене ставлення до людей з iншим кольором шкiри, утиски з боку мiлiцiї та злочини на ґрунтi ненавистi щодо осiб iз неслов'янською зовнiшнiстю та представникiв етнiчних i релiгiйних меншин», - також ідеться в дослiдженнi Human Rights Watch.

 

649-сторiнкова доповiдь охоплює бiльше нiж 90 країн i регiонiв свiту та пiдбиває пiдсумки масштабної дослiдницької роботи, яку проводили спiвробiтники Human Rights Watch у 2010 роцi.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду