Продюсер «Помаранчевого неба» Мендусь відсудив у фонду «Україна 3000» 20 тисяч гривень

21 Січня 2011
20397
21 Січня 2011
17:14

Продюсер «Помаранчевого неба» Мендусь відсудив у фонду «Україна 3000» 20 тисяч гривень

20397
Продюсер «Помаранчевого неба» Мендусь відсудив у фонду «Україна 3000» 20 тисяч гривень

Суд зобов'язав фонд «Україна 3000» заплатити 20 тисяч гривень за несанкціонований показ фільму «Помаранчеве небо» члену Соціалістичної партії, продюсеру фільму Ярославу Мендусю, який звернувся до суду з відповідним позовом, пише газета «Юридическая практика».

 

20 січня 2011 року після судового процесу, який тривав понад 13 місяців, Подільський районний суд міста Києва визнав порушення авторських прав Мендуся у зв'язку з показом фільму на кінофестивалі в Польщі в кінці 2009 року й постановив стягнути з відповідача 20 мінімальних заробітних плат, що становить близько 20 тисяч гривень.

 

Ярослав Мендусь стверджував, що фонд «Україна 3000» без його дозволу передав для показу польським організаторам фільмокопію «Помаранчевого неба».

 

Нагадаємо, що засновником фонду «Україна 3000» є дружина екс-президента Віктора Ющенка Катерина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20397
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Indira
4863 дн. тому
круто, якщо фонд каті може платити по 2 тищі евро щоб показати укр фільми за кордоном. цікаво чи знав хтось до суду ім'я мендуся? чи це такий спосіб попіаритися...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду