Арсеній Яценюк фінансуватиме створення української електронної бібліотеки в Москві

18 Січня 2011
13466
18 Січня 2011
12:46

Арсеній Яценюк фінансуватиме створення української електронної бібліотеки в Москві

13466
Арсеній Яценюк фінансуватиме створення української електронної бібліотеки в Москві

Народний депутат, лідер політичної партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної української бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві/  Яценюк звернувся з листом до міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з проханням сприяти цій справі й дати необхідні розпорядження посольству України в Росії, повідомляє сайт партії.

 

«Обшуки Української бібліотеки в Москві й вилучення з її фондів книжок визначних діячів української історії та культури ще раз засвідчили необхідність створення у столиці РФ книгозбірні, яка не була б залежною від російської влади й виконувала функцію повноцінного центру поширення об'єктивних знань про Україну», - йдеться в листі.

 

Арсеній Яценюк вважає, що таку місію не може виконати Інформаційно-довідкова бібліотека при Національному культурному центрі в Москві, основний фонд якої за обсягом (7 тисяч одиниць) поступається фондам не тільки районних, а й деяких сільських бібліотек України.

 

«Враховуючи виняткову важливість проблеми, яка є питанням престижу України на міжнародній арені, готовий взяти на себе фінансування сучасної електронної бібліотеки при Національно-культурному центрі в Москві, яка відповідатиме світовим вимогам організації бібліотечної справи, матиме обладнані місця для роботи з електронними книгами і, таким чином, не вимагатиме додаткової площі», - зазначив Арсеній Яценюк. Він вважає, що створення бібліотеки, яка стала б потужним центром української літератури, суспільно-політичної думки, культури й мистецтва в Росії, є справою держави Україна.

 

Як писала ТК, 23 грудня 2010 року з Бібліотеки української літератури в Москві для проведення психолого-лінгвістичної експертизи вилучено більш як 50 видань, зокрема, газети «Нація і держава», «Шлях перемоги», «Українське слово», «Національна безпека України». Після другого обшуку, який відбувся 24 грудня, єдину на території Росії бібліотеку української літератури було опечатано й зачинено.

 

Згодом Генконсульство Росії повідомило, що Українська бібліотека в Москві функціонує в робочому режимі. Хоча невдовзі була оприлюднена інформація про те, що офіцер, підполковник міліції побив директора Бібліотеки української літератури в Москві пані Наталію Шаріну в її власному кабінеті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду