Білоруський МЗС відмовив в акредитації кореспонденту «Коммерсанта»

18 Січня 2011
6300
18 Січня 2011
11:07

Білоруський МЗС відмовив в акредитації кореспонденту «Коммерсанта»

6300
Білоруський МЗС відмовив в акредитації кореспонденту «Коммерсанта»

Учора, 17 січня, білоруське Міністерство закордонних справ відмовило в акредитації кореспонденту російської газети «Коммерсантъ» Мовсуну Гаджиєву (у Білорусі закордонні журналісти повинні отримувати акредитацію в МЗС). Про це пише «Коммерсантъ».

 

«Мені сказали, що комісія з акредитації розглянула заявку газети і вирішила відмовити в акредитації. За словами співробітника прес-служби МЗС, рішення прийняте "через допущені неточності в матеріалах". Про які неточності йдеться, він повідомити відмовився. Своє ім'я називати також не став», - повідомив пан Гаджиєв.

 

Керівник прес-служби президента Білорусі Павло Легкий відмовився вчора коментувати ситуацію з кореспондентом «Коммерсанта», назвавши публікації газети про Білорусь «необ'єктивними». Голова прес-служби білоруського МЗС Андрій Савіних пояснив виданню: «Акредитація не продовжена у зв'язку із систематичними порушеннями законодавства Республіки Білорусь про діяльність ЗМІ, а саме ст. 34 п. 4.2 ("журналіст зобов'язаний перевіряти достовірність отриманих ним відомостей") і п. 4.3 ("журналіст зобов'язаний надавати для розповсюдження достовірну інформацію"). Комісія з акредитації вирішила, що дії журналіста порушують норми професійної етики. Претензії адресуються виключно до журналіста і не стосуються газети "Коммерсантъ"».

 

Як повідомив Мовсун Гаджиєв Білоруській асоціації журналістів, акредитація в нього скінчилася в грудні, і три останні тижні він чекав на рішення МЗС. Зараз, за його словами, керівництво вирішує, що робити в нових обставинах. «Або заміняти мене на когось іншого, або будемо пробувати ще раз акредитуватися. У будь-якому випадку видання зацікавлене мати в Мінську свого кореспондента», - відзначив пан Гаджиєв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду