detector.media
18.01.2011 11:07
Білоруський МЗС відмовив в акредитації кореспонденту «Коммерсанта»

Учора, 17 січня, білоруське Міністерство закордонних справ відмовило в акредитації кореспонденту російської газети «Коммерсантъ» Мовсуну Гаджиєву (у Білорусі закордонні журналісти повинні отримувати акредитацію в МЗС). Про це пише «Коммерсантъ».

 

«Мені сказали, що комісія з акредитації розглянула заявку газети і вирішила відмовити в акредитації. За словами співробітника прес-служби МЗС, рішення прийняте "через допущені неточності в матеріалах". Про які неточності йдеться, він повідомити відмовився. Своє ім'я називати також не став», - повідомив пан Гаджиєв.

 

Керівник прес-служби президента Білорусі Павло Легкий відмовився вчора коментувати ситуацію з кореспондентом «Коммерсанта», назвавши публікації газети про Білорусь «необ'єктивними». Голова прес-служби білоруського МЗС Андрій Савіних пояснив виданню: «Акредитація не продовжена у зв'язку із систематичними порушеннями законодавства Республіки Білорусь про діяльність ЗМІ, а саме ст. 34 п. 4.2 ("журналіст зобов'язаний перевіряти достовірність отриманих ним відомостей") і п. 4.3 ("журналіст зобов'язаний надавати для розповсюдження достовірну інформацію"). Комісія з акредитації вирішила, що дії журналіста порушують норми професійної етики. Претензії адресуються виключно до журналіста і не стосуються газети "Коммерсантъ"».

 

Як повідомив Мовсун Гаджиєв Білоруській асоціації журналістів, акредитація в нього скінчилася в грудні, і три останні тижні він чекав на рішення МЗС. Зараз, за його словами, керівництво вирішує, що робити в нових обставинах. «Або заміняти мене на когось іншого, або будемо пробувати ще раз акредитуватися. У будь-якому випадку видання зацікавлене мати в Мінську свого кореспондента», - відзначив пан Гаджиєв.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY