Агентство з кінематографії запустить спортивний кінопроект до «Євро-2012»

16 Січня 2011
17330
16 Січня 2011
15:55

Агентство з кінематографії запустить спортивний кінопроект до «Євро-2012»

17330
Агентство з кінематографії запустить спортивний кінопроект до «Євро-2012»
Агентство з кінематографії перегляне старі плани кіновиробництва і збирається запустити спортивний кінопроект. Про це в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» повідомила голова агентства з питань кінематографії Катерина Копилова.
 
За словами пані Копилової, цей проект пов\'язаний з участю нашої країни у «Євро-2012»: «Це може бути фільм із серії так званих новел: \"Париж, я люблю тебе\", \"Москва, я люблю тебе\"... У нас — як версія – \"Футбол, я люблю тебе\"... Дванадцять новел — від талановитих кінорежисерів зі всього світу», — повідомила глава агентства.
 
Також вона зазначила, що вже зараз реалізовано кілька етапів щодо дофінансування деяких, раніше запущених кінопроектів, серед них п\'ять картин 2007-2008 років, однак в цьому питанні є і проблемні аспекти.
 
«Як ви знаєте, існує ряд кінопроектів (свідомо не хочу їх називати, щоб не поранити нікого з кінематографістів) - і вони як і раніше в стадії «запуску» …Зрозуміло, ці проекти потребують серйозних фінансових вливань, однак саме їх поки немає, фільми викликають чимало запитань як художнього, так і фінансово-економічного характеру. Чи доцільно позичати на них, скажімо, 700 тисяч гривень? Адже немає ніяких гарантій і впевненості, що ці картини будуть цікаві або фестивалям, або широкому глядачеві», - говорить Катерина Копилова. Вона стверджує, що ця проблема буде вирішена. Колегіально, а для її обговорення будуть залучені фахівці та створена комісія.
 
За словами голови агентства, наступний, новітній етап — це розробка оригінальних ідей, концепцій та запуск десяти режисерських кінодебютів.
 
Зазначимо, що агентство бере участь у спільному українсько-російському-німецькому кінопроекті про Чорнобиль — фільм Олександра Міндадзе «У суботу»: «Ми беремо участь. Профінансували 30 обіцяних відсотків... І можу ексклюзивно повідомити: цей фільм вже запросили до конкурсної програми одного з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів», — повідомила Катерина Копилова.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду