МВС хоче судитися з винними у «викривленому» трактуванні дій міліції під час масових заходів

15 Січня 2011
14170
15 Січня 2011
16:28

МВС хоче судитися з винними у «викривленому» трактуванні дій міліції під час масових заходів

14170
МВС хоче судитися з винними у «викривленому» трактуванні дій міліції під час масових заходів
МВС вирішує питання щодо захисту в судовому порядку своєї ділової репутації у зв’язку із викривленим трактуванням, на думку його представників, дій міліції в українських інтернет-ЗМІ. Про це йдеться у заяві ДЗГ МВС України.
 
«Днями в інтернет-виданнях з‘явилися заяви, які викривлено трактують дії міліції щодо забезпечення громадського порядку під час масових заходів» - зазначено у тексті МВС.
 
При цьому, на думку представників МВС, оприлюднюється неправдива інформація, відбувається перекручування фактів, а до тексту відомчих документів, який цитується, додаються власні судження: «Дії міліції з організації охорони громадського порядку в залежності від запланованих масових заходів намагаються подати як щось неординарне, чим створюється штучний ажіотаж навколо запланованих правоохоронцями дій». 
 
МВС вважає важливим у правовому полі довести викривлення фактів з боку окремих громадян, «які називають себе правозахисниками та вводять в оману громадян, навмисно фальсифікуючи документи МВС щодо заходів міліції з дотримання правопорядку… Аби унеможливити надалі подібні провокації з  використанням ЗМІ щодо зумисного донесення до громадян неправдивої інформації, МВС змушене вживати адекватних та законних заходів реагування», - йдеться у заяві.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14170
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван Грізний
4871 дн. тому
"Днями в інтернет-виданнях з‘явилися заяви" - A чи не можна детальніше? У яких САМЕ виданнях? Коли САМЕ? І з посиланнями, бажано. Бо щось дуже вже розпливчасто сформульовано. Нагадує погрозу. Не личить солідному відомству робити такі неконкретні заяви.
Drahoman
4871 дн. тому
А МВС не хоче судитися з тими, хто "викривлює" Конституцію, віддаючи їм накази?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду