Банківські рахунки НТКУ арештовані через борги перед Концерном РРТ

13 Січня 2011
17749
13 Січня 2011
19:10

Банківські рахунки НТКУ арештовані через борги перед Концерном РРТ

17749
Банківські рахунки НТКУ арештовані через борги перед Концерном РРТ

13 січня виконавча служба Шевченківського району міста Києва на вимогу суду арештувала банківські рахунки Національної телекомпанії України через заборгованість перед Концерном РРТ. Цю інформацію джерел ТК підтвердив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

За його словами, арешт рахунків став для нього несподіванкою, оскільки у 2010 році НТКУ вперше сплатила борг за послуги розповсюдження програм «у такій великій сумі» (60,2 млн грн).

 

«На трансляцію програм Першого національного на виконання держзамовлення у 2010 році бюджетом було передбачено 36,2 млн грн. Цієї суми вистачало на укладення контракту з підприємствами зв'язку до 25 вересня, тому урядом було прийняте рішення про виділення зі стабілізаційного фонду додаткового фінансування в розмірі 10,4 млн грн. Уперше було передбачено 100% фінансування за трансляцію програм, однак оплату послуг за грудень казначейство просто не оплатило, що призвело до заборгованості за держзамовленням за 2010 рік у розмірі 3,2 млн грн», - розповів Єгор Бенкендорф.

 

Крім того, за його словами, НТКУ укладає угоди з підприємствами зв'язку на оплату послуг з розповсюдження програм поза держзамовленням, які оплачуються із залучених за продажу послуг грошей (спецфонд). У 2010 році угоди укладені на суму 19 млн грн.

 

За попередні роки заборгованість НТКУ підприємствам зв'язку становила 3,6 млн у 2007 році, 11,3 млн - у 2009 році (уже прийняті судові рішення). Не оплачені також послуги розповсюдження за 2010 рік у розмірі 5 млн грн.

 

«У нас є борги, які залишились від минулого керівництва. По частині цих справ відкрите судове провадження і триває розгляд у судах. Але є справи, які вже перебувають на фінальному етапі. У судах перебуває кілька десятків справ по Концерну. І це рішення може стати неприємною першою ластівкою», - сказав він.

 

Тепер НТКУ, за словами пана Бенкендорфа, розпочинає переговори з керівництвом Концерну РРТ: «Треба будувати свої взаємовідносини на партнерських засадах. Адже не з нашої вини у компанії такі величезні борги, але це наша проблема»

 

«Але окрім того, що з кожним роком Концерн піднімає тарифи на розповсюдження сигналу, державний бюджет не фінансує на 100% потреби компанії для укладання угоди. Я неодноразово пропонував для НТКУ як державного каналу запровадити пільги на ці послуги», - сказав генеральний директор НТКУ.

 

ТК сподівається отримати коментар керівництва Концерну РРТ.

 

Нагадаємо, нинішні борги НТКУ накопичувалися з 2007 року. Серед них заборгованість за послуги Концерну РРТ за трансляцію програм Першого становила 28,1 млн грн. На думку ген директора, власними силами погасити заборгованість канал не в змозі. Він сподівається на допомогу держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17749
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мда
4863 дн. тому
Вместо того чтобы возрждать отечественное телевидение,помогать ему,-делают все чтобы этого н епроизошло.Единственное правление ,которое начало возврат долгов за прошлые годы и на тебе,подарочек от РРТ ишевченковской фемиды.Стыдно им должно быть за их жадность и безчеловечное отношение.Ведь долги и много лет были назад-почему именно тогда арестовали счета,когда канал стал конкурентно спопобным не задумывались ?....
Петро С.
4863 дн. тому
поки Концерн в Держзвязку й годі чекати зважених рішень між НТКУ та КРРТ, та зараз про конвергенцію в державну інформполітику Концерну нема що і балакати
Gladch
4864 дн. тому
З новим роком !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду