Сьогодні у 15 містах Іспанії проходять демонстрації на підтримку Джуліана Ассанжа та Wikileaks (+МАНІФЕСТ)

8 Січня 2011
16843
8 Січня 2011
05:49

Сьогодні у 15 містах Іспанії проходять демонстрації на підтримку Джуліана Ассанжа та Wikileaks (+МАНІФЕСТ)

16843
Сьогодні у 15 містах Іспанії проходять демонстрації на підтримку Джуліана Ассанжа та Wikileaks (+МАНІФЕСТ)

У Мадриді, Барселоні, Валенсії та 12 інших великих містах Іспанії сьогодні синхронно відбудуться мітинги. Перший з них, Операція «Демонстрація», має на меті захистити право людей на інформацію, свободу висловлювань та зокрема публікацій Wikileaks як елементу демократії. На другому учасники закликатимуть британське правосуддя звільнити Джуліана Ассанжа та відмовити США у його екстрадиції.

 

Нагадаємо, судове засідання у справі засновника Wikileaks, якого обвинувачують у сексуальних злочинах дві шведки, відбудеться 11 січня. Ассанж наполягає, що процес політично мотивований.

 

15 січня організатори сьогоднішніх протестів планують провести ще одну глобальну демонстрацію за прозорість урядів. Ось їхній маніфест:

 

Більше жодної брехні. 8 і 15 січня-  час вимагати справедливості, правди і свободи.  На карту поставлено багато, і настав час зробити щось заради цього.

 

Ми захищаємо  Wikileaks, тому що не може бути демократії без прозорості та правосуддя.

 

МИ ПРОГОЛОШУЄМО:

 

1. Свобода слова є основоположним правом, закріпленим у галузі прав людини. Вона не повинна бути нижчою за приватні інтереси організацій і урядів та їхні сумнівні юридичні дії, що приховуються від громадян. 
2.
 Інтернет як основний притулок свободи слова не повинен стати об'єктом цензури і нападів з боку компаній і урядів. 
3.
 Оприлюднення даних про військові злочини, замовчування і шпигунство - не кримінальний злочин. Осіб, відповідальних за викриття цих злочинів, потрібно не переслідувати, а підтримувати. 
4.
 Прозорість урядів є наріжним каменем демократії. Приховуванням інформації урядом від своїх громадян є шахрайством і зрадою. 
5.
 Уряди повинні підкорюватися своїм громадянам і представляти їх, а не компанії, лоббі та інтереси інших груп. 
6. Факти, опубліковані Wikileaks, повинні бути належним чином досліджені і з'ясовані. 

 

Тому: 

 

МИ ВІДКИДАЄМО політику, засновану на страху і дезінформації, а також переслідуваннях Wikileaks, її засновника Джуліана Ассанжа і його прихильників. 
МИ ЗАКЛИКАЄМО
всіх громадян не залишатися пасивним перед урізанням всіх прав з боку урядів, компаній та інших установ. 
МИ ЗВЕРТАЄМОСЯ
до вільної преси із закликом не мовчати і взяти на себе роль і моральне зобов'язання бути викривачами таємниць і розповсюджувачами істини та інформації. 
МИ ВИМАГАЄМО
всі уряди припинити служити корпораціям та іншим урядам і діяти від імені справедливості, свободи та базових прав. 

 

Громадяни, фільтрація інформації не припиниться, поки уряди не вживатимуть заходів щодо забезпечення прозорості та інформування нас, тих, кого вони представляють, щодо всіх свої дій, скоєних від нашого імені. Вимагати цього - наше право і наш обов'язок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16843
Читайте також
15.12.2010 08:22
Татьяна Неймаш
51 991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду