Шустер: Я жодних пропозицій від ТРК «Україна» не отримував

27 Грудня 2010
15162
27 Грудня 2010
17:51

Шустер: Я жодних пропозицій від ТРК «Україна» не отримував

15162
Шустер: Я жодних пропозицій від ТРК «Україна» не отримував

Ведучий Савік Шустер заявив, що не отримував жодних пропозицій від ТРК «Україна» щодо подальшої співпраці. Про це він сказав на брифінгу 27 грудня, коментуючи заяву каналу про те, що не було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці, «у першу чергу в її фінансових аспектах».

 

При цьому він зазначив, що був готовий надалі співпрацювати з каналом і підписувати контракт «хоч на три роки», але «Україна», за його словами, цього не схотіла.

 

«Вони нам не направляли ніяких пропозицій. Я отримав лист 24 листопада про те, що контракт закінчується 24 грудня. І згодом я отримав лист, здається 23 грудня, про те, що "за недомовленістю сторін" не продовжуємо п'ятницю, а про подальшу співпрацю йтиметься у січні, - розповів він, - Але сказати, що я отримав листи з конкретними пропозиціями: цього не було. Як не дивно, я чекав до останнього, я сподівався, що щось відбудеться, що вони надішлють листа. Але то з однієї, то з іншої причини цього не було: Донецьк у снігу, літаки не літають і т.д. І у вівторок я зрозумів, що справи погані».

 

Разом з тим він уточнив, що угода з ТРК «Україна» була розірвана за згодою сторін.

 

Після цього, Савік Шустер вирішив звернутися до генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа.

 

«Нам правильно бути на суспільному каналі. "Шустер live" просто створений для суспільного мовлення», - переконував на брифінгу пан Шустер.

 

 

 

Савік Шустер і Єгор Бенкендорф підписують угоду про співпрацю

 

Як уже повідомляла ТК, угода з НТКУ передбачає, що канал не сплачуватиме за виробництво шоу, але натомість «Савік Шустер студія» отримає всі спонсорські кошти.

 

Поки що імена спонсорів Савік Шустер не розкриває, але зазначає, що схема співпраці з каналом буде такою ж, як і щодо проекту «Африканські пристрасті», для якого спонсор знайшовся за два дні. «Я би не казав про конкретні бренди спонсорів. Ще рано. На "Африканські пристрасті" ми займались (спонсорством) самостійно, - сказав він. - Бізнес - це завжди ризик. Якби ми не знайшли спонсора на "Африканські пристрасті", я би звернувся до акціонерів і сказав, що вибачте, втратили гроші. А що, у бізнесі так не буває: створюєш продукт, він виходить на ринок і не купується?».

 

Раніше, за словами пана Шустера, у політичного ток-шоу спонсорів не було, проте були кілька потенційних спонсорів, «але їх не цікавив термін шість місяців» (остання угода з ТРК «Україна» була укладена з червня по грудень 2010 року). Назвати імена потенційних спонсорів пан Шустер не зміг, посилаючись на комерційну таємницю.

 

За його словами, зараз перед студією стоять «величезні ризики», а на запитання ТК, які обмеження ставитимуться до спонсорів, пан Шустер відповів: «Коли ми були на "Інтері", то спонсором у нас був банк. Але це робив канал, у них дуже хороша служба щодо пошуку спонсорів. Була горілка, якщо я не помиляюсь. У мене немає жодних бар'єрів щодо спонсорства. Головне, щоб це не було політично пов'язано. А так під будь-якого спонсора ми так зробимо студію, що йому це буде приємно. Якби у нас був якийсь хороший банк та мінеральна вода, мене б це влаштувало. Але не всі спонсори хочуть заходити у політичні програми, але оскільки ця програма на суспільному каналі, то це трохи інша історія. Тут я думаю, що жоден спонсор не має боятися торкатись до політики».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15162
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
5051 дн. тому
Цікаво, те, що Савік наполегливо називає Національну телекомпанію України "общественным каналом" - одна з умов угоди? Нічого спільного з громадським мовленням в НТКУ немає. Фінансується державою, менеджмент призначається Кабінетом Міністрів, редакційна політика повністю контролюється ставлениками Адміністрації президента. Чи це він має на увазі "общественньій" в сенсі "общественного российского телевидения"? Тоді пародон.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду