Головну роль в українській стрічці «Параджанов» зіграє француз Серж Аведікян

20 Грудня 2010
15279
20 Грудня 2010
15:16

Головну роль в українській стрічці «Параджанов» зіграє француз Серж Аведікян

15279
Головну роль в українській стрічці «Параджанов» зіграє француз Серж Аведікян

У кінострічці «Параджанов», яку зніматимуть до 90-річчя з дня народження режисера Сергія Параджанова, головну роль зіграє французький актор та кінорежисер, володар Золотої пальмової гілки Канського кінофестивалю 2010 року Серж Аведікян. Про це повідомляє прес-служба Французького культурного центру.

 

Нагадаємо, художнім керівником та креативним продюсером фільму є український режисер Роман Балаян, корежисером - Серж Аведікян. Кінопроект «Параджанов» розроблявся протягом 2009-2010 рр. в рамках Європейської продюсерської програми EAVE. Продюсер та корежисер Олена Фетісова презентувала майбутній проект на міжнародних форумах копродукції. До реалізації фільму також було залучено копродюсерів із Франції, Нідерландів, Грузії та Вірменії.

 

Державна служба кінематографії Міністерства культури виділила 10,89 млн грн на зйомки та розповсюдження стрічки «Параджанов».

 

Ювілей Сергія Параджанова відзначатиметься світовою кінематографічною громадою в 2014 році.

 

Довідка:

Серж Аведікян народився в Єревані 1955 року. У віці 15 років разом з сім'єю переїхав до Франції. Здобув освіту в Консерваторії Драматичних Мистецтв Медони. У 1976 році організував театральну трупу, а в 1988 році заснував власну кіностудію. Режисерська робота Сержа Аведікяна «Собачі історії» здобула Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі у 2010 році.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду