Держкіно дало 24 млн грн студії «Інтерфільм» і SOTA Cinema Group на фільми про Параджанова та Чорнобиль

26 Листопада 2010
17164
26 Листопада 2010
16:31

Держкіно дало 24 млн грн студії «Інтерфільм» і SOTA Cinema Group на фільми про Параджанова та Чорнобиль

17164
Держкіно дало 24 млн грн студії «Інтерфільм» і SOTA Cinema Group на фільми про Параджанова та Чорнобиль

Державна служба кінематографії Міністерства культури виділила 10,89 млн грн на зйомки та розповсюдження стрічки «Параджанов». Про це повідомляє «Український тиждень» з посиланням на дані Міністерства економіки.

 

Виробництво фільму студією «Інтерфільм» має бути завершене у 2013 році. Основним режисером проекту стане лауреат Каннського кінофестивалю-2010 Серж Аведікян. Керівник студії Олена Фетисова стане другим режисером та автором сценарію фільму. Художній керівник - Роман Балаян.

 

Раніше Олена Фетисова анонсувала майбутню стрічку як, художній біографічний фільм, заснований на реальних подіях з життя відомого кінорежисера Сергія Параджанова. У ньому мають бути використані його малюнки та колажі. Стрічка розповість про складні романтичні стосунки з жінкою-музою Світланою, провокаційних та ексцентричних відносинах з фаворитами, п'ять років тюрми сурового режиму та 15 років безробіття в голодному Тбілісі, дружбі з Тарковським, Фелліні, Вайдой і самотності художника-вигнанця. Анонсувалось, що бюджет складе 1,9 млн євро. З них був підтверджений мільйон євро від Держкіно.

 

Компанія «Інтерфільм» заснована десять років тому. За часи існування взяла участь у зйомках трьох художніх фільмів, кількох документальних (в тому числі «Надзвичайний Черномирдін») та музичного кліпу для Ігоря Саруханова (пісня «Навчи мене любити»). За підтримки Держкіно «Інтерфільм» створив у 2008 році «перший за роки незаложності України повнометражний художній музичний фільм» «Прикольна казка».

 

Разом з виділенням коштів на «Параджанова» Держкіно повідомило про виділення кіностудії SOTA Cinema Group (продюсер Олег Кохан) 13,45 млн грн на зйомки фільму «В суботу» про трагедію на Чорнобильській АЕС. Зйомки фільму пройшли в Україні та Білорусі навесні-влітку цього року. Прем'єра запланована на перший квартал 2011 року. У зйомках взяли участь російські актори Антон Шагін («Стиляги»), Станіслав Рядинський («Дім сонця»), музикант В'ячеслав Петкун («Танці мінус») та інші.

 

Як нагадує «Український тиждень», в останні роки в Україні було знято небагато художніх фільмів. Серед них «Штольня» з бюджетом $800 тис, «Сафо» ($6 млн), «Помаранчеве небо» ($500 тис), зняті без коштів з держбюджету.

 

Бюджет державної «Програми створення і розповсюдження національних фільмів» на 2010 рік становить 24 млн грн. За словами голови Держкіно Катерини Копилової, за договорами, укладеними в попередні роки повністю профінансовано короткометражні анімаційні фільми «О Париж!» і «Хочу бути твердим», документальна стрічка «Святослав Гординський. Повернення», фільми студії Довженка «Хай Бог розсудить їх», «Зоряна варта», «День переможених», «Одного разу я прокинуся», науково-популярні картини «Земляни» і «Втрачений рай».

 

Було профінансовано і продовження зйомок повнометражного анімаційного фільму «Хто боїться дядечка Бабая?», повнометражних ігрових картин «Той, хто пройшов крізь вогонь» і «Серце на долоні».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17164
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сором
4901 дн. тому
Балаян - творчий імпотент останнi 15 рокiв. Зазделегіть провальне кіно. Але цікавить інше, скількі Фєтісова відкатала Копиловій?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду