Телеканал і радіо «Ера» зменшили частку української мови і змінили програмні концепції

8 Грудня 2010
13927
8 Грудня 2010
14:54

Телеканал і радіо «Ера» зменшили частку української мови і змінили програмні концепції

13927
Телеканал і радіо «Ера» зменшили частку української мови і змінили програмні концепції

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 грудня переоформила ліцензії ТОВ «ТРК "Радіо-Ера"» і ТОВ «ТРК "Ера"» у зв'язку зі зміною програмних концепцій.

 

Обидві компанії зменшили частку української мови зі 100% до «не менше 75%». Генеральний директор ТРК «Ера» Людмила Обертинська пояснила це тим, що аудиторія каналу, за даними дослідження TNS, цікавиться інформацією з Росії, тож ТРК «Ера» хотіла б запрошувати в ефір російських експертів, а також транслювати партнерські російські програми. Водночас генеральний директор «Радіо-Ера» Олена Кобилкіна зазначила, що радіомережа має на меті залучати аудиторію російськомовного сходу України.

 

На «Радіо-Ера» зменшилася частка програм власного виробництва (з 21 год 24 хв до 18 год 54 хв на добу) і національного продукту (з 21 год 46 хв до 19 год 16 хв на добу) та відповідно зросла іноземного (з 2 год 14 хв до 4 год 44 хв на добу).

 

Формат радіомережі змінився з інформаційно-культурологічного на інформаційно-розважальний: на півгодини зменшилася кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, на 1 годину - культурно-мистецький, на 1 годину - реклами, натомість із 42 хв на добу до 3 год 12 хв на добу зросли обсяги розважально-музичних програм.

 

Також змінився склад редакційної ради «Радіо-Ера»:

 

Були

Стали

Віталій Дикий

Віталій Дикий

Роман Чайковський

Сергій Коротаєвський

Володимир Лукін

Володимир Лукін

Валерій Кириченко

Лариса Троїцька

Олексій Ананов

Олексій Ананов

Олена Кобилкіна

Олена Кобилкіна

 

На телеканалі «Ера», навпаки, зросла частка програм власного виробництва (з 2 год 7 хв до 3 год 40 хв на добу) і національного продукту (з 3 год 11 хв до 4 год 42 хв на добу) та відповідно зменшилася іноземного (з 2 год 7 хв до 36 хв на добу).

 

Формат з розважально-інформаційного змінився на інформаційно-просвітницький: на півгодини зросла кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, на 38 хвилин - науково-просвітницьких, натомість зменшилася на 3 хвилини - культурно-мистецьких, на 11 хвилин - дитячих, на 1 годину - розважально-музичних. На 5 хвилин побільшало телеторгівлі. Нагадаємо, що загальний обсяг мовлення ТРК «Ера» - 5 годин 18 хвилин на добу на мережі УТ-1.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду