Депутатська слідча комісія перевірить, чи вдається Арфуш до прихованої цензури на Першому

2 Грудня 2010
18470
2 Грудня 2010
16:54

Депутатська слідча комісія перевірить, чи вдається Арфуш до прихованої цензури на Першому

18470
Депутатська слідча комісія перевірить, чи вдається Арфуш до прихованої цензури на Першому

Інститут масової інформації звернувся до парламентської тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів щодо наявності «прихованої цензури» у висловах заступника генерального директора Національної телерадіокомпанії Валіда Арфуша. Це питання  ТСК має розглянути на наступному засіданні.

 

За інформацією ТК, у зверненні ІМІ мова йде про інтерв'ю пана Арфуша інформаційному агентству УНІАН. У ньому заступник гендиректора НТКУ, зокрема, висловлює думку, що «Перший національний обов'язково повинен бути провладним».

 

«А Перший національний має завжди висвітлювати роботу влади, доносите лише позитивну інформацію до глядачів. Тоді люди нехай самі судять, чи справді все так, як кажуть на каналі. Наприклад, ми розказуватимемо, що ремонтуються під'їзди, а вони насправді не ремонтуються, тоді люди йдуть і жаліються», - сказав він.

 

Таку позицію ІМІ розцінює як порушення статті 5 закону «Про інформацію» та статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка передбачає обов'язок телерадіоорганізацій, до яких належить і НТКУ, поширювати об'єктивну інформацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18470
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Joker
4897 дн. тому
Да вообще кто он такой чтоб такие зафвы делать? Он же не директоо советской власти а простой сотрудник.Много на себя берет!
негадкий утенок
4897 дн. тому
Правильно,это логично,что нужно проверить.Слишком много вопросов накопилось
гугенот
4898 дн. тому
Анекдот: Доргая бабушка! У меня все хорошо.Я учусь в институте ,на журналиста.Скоро пойду работать на телевидение,-когда закончу институт. Ответ:Молодец внучек !Мы все за тебя рады.А когда дедушка узнал,что ты пойдешь работать на телевидение он так обрадовался что упал с пальмы и сломал себе хвост.
Idle-pro
4898 дн. тому
Цей "максимка" вже всіх задрав. говорити не вміє, читати не вміє, ще й херню всяку в ефір несе. Йшов би верблюдів пасти на свою родіну.
Ланцюги порвемо
4898 дн. тому
Да хто такий він шоб нам лайно у очі кидати?
Музей восковых фигур
4898 дн. тому
Без объективной информации грош цена была бы и CNN.Поэтому они и на вершине популярности,потому что туда боятся попасть политики любого ранга в любой точке планеты в виде негативных персонажей.Если врать,то после первого вранья люди будут автоматически переключать кнопку телевизора.Это дорога на задворки истории и мы это дерьмо жрали с 1917 пл 1990 год.
щелкунчик
4898 дн. тому
Странная позиция у Валида.Это он хочет чтобы все было как в фильме "Кин-дза-дза!; Спокойно! Стоять!! Тихо!!! А ты говоришь — ку! — Побойся неба! ПЖ жив и я счастлив. — А я ещё больше счастлив! — А нормального входа в этот универсам нет? — За нормальный чатлами надо платить, родной! — Я очень люблю ПЖ! — А я его еще больше ку! А здесь из луца воду делают… — Что они кричат? — Продают. — Что продают? — Все продают.
Голос предков
4898 дн. тому
А чего это он вдруг решил,что если канал негосударственный,то он должен быть необъективен? Это не правильно.Он должен показывать все успехи и недостатки,происходящие как у нас так и за рубежом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду