В Україні видали книгу «Реальність мас-медіа» Нікласа Лумана

25 Листопада 2010
10637
25 Листопада 2010
13:33

В Україні видали книгу «Реальність мас-медіа» Нікласа Лумана

10637
В Україні видали книгу «Реальність мас-медіа» Нікласа Лумана

25 листопада Академія української преси презентує нове видання - український переклад книги німецького соціолога, філософа та дослідника масової комунікації Нікласа Лумана «Реальність мас-медіа».

 

Як повідомили ТК в Академії української преси, видання здійсненне за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та Ґете-Інституту. Автор українського перекладу - Віталій Климченко, наукове редагування - Валерій Іванов, Михайло Мінаков, менеджмент та літературне редагування - Оксана Волошенюк).

 

У Німеччині «Реальність мас-медіа» вперше вийшла 1996 року і стала бестселером, витримавши кілька перевидань. Це фундаментальний твір, який розглядає мас-медіа та медіа-суспільство з точки зору розробленого самим Нікласом Луманом системного підходу. Найбільш відома цитата з цієї книги, яка розкриває сутність медіа-суспільства, звучить так: «Те, що ми знаємо про наше суспільство, і навіть про світ, в якому ми живемо, ми знаємо з мас-медіа».

 

«Реальність мас- медіа»- п'яте видання проекту «Бібліотека масової комунікації / практична журналістика». Ця серія була започаткована з ініціативи Посольства ФРН в Україні перекладом посібників Вальтера фон Ла Роша «Вступ до практичної журналістики» та Зігфрида Вайшенберга «Новинна журналістика» у 2003 році. Згодом були видані посібники Міхаеля Халера «Інтерв'ю» та «Пошук та збір інформації», «Публіцистика. Масова комунікація: Медіа-енциклопедія» за редакцією Елізабет Ноель-Нойман. На початку 2011 року вийдуть друком «Репортаж» Міхаеля Халера та «Медіаполітика» Мея.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
4910 дн. тому
І де її можна придбати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду