detector.media
25.11.2010 13:33
В Україні видали книгу «Реальність мас-медіа» Нікласа Лумана

25 листопада Академія української преси презентує нове видання - український переклад книги німецького соціолога, філософа та дослідника масової комунікації Нікласа Лумана «Реальність мас-медіа».

 

Як повідомили ТК в Академії української преси, видання здійсненне за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та Ґете-Інституту. Автор українського перекладу - Віталій Климченко, наукове редагування - Валерій Іванов, Михайло Мінаков, менеджмент та літературне редагування - Оксана Волошенюк).

 

У Німеччині «Реальність мас-медіа» вперше вийшла 1996 року і стала бестселером, витримавши кілька перевидань. Це фундаментальний твір, який розглядає мас-медіа та медіа-суспільство з точки зору розробленого самим Нікласом Луманом системного підходу. Найбільш відома цитата з цієї книги, яка розкриває сутність медіа-суспільства, звучить так: «Те, що ми знаємо про наше суспільство, і навіть про світ, в якому ми живемо, ми знаємо з мас-медіа».

 

«Реальність мас- медіа»- п'яте видання проекту «Бібліотека масової комунікації / практична журналістика». Ця серія була започаткована з ініціативи Посольства ФРН в Україні перекладом посібників Вальтера фон Ла Роша «Вступ до практичної журналістики» та Зігфрида Вайшенберга «Новинна журналістика» у 2003 році. Згодом були видані посібники Міхаеля Халера «Інтерв'ю» та «Пошук та збір інформації», «Публіцистика. Масова комунікація: Медіа-енциклопедія» за редакцією Елізабет Ноель-Нойман. На початку 2011 року вийдуть друком «Репортаж» Міхаеля Халера та «Медіаполітика» Мея.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY