Експерти ОБСЄ розповіли про причини смерті білоруського журналіста

23 Листопада 2010
9397
23 Листопада 2010
15:28

Експерти ОБСЄ розповіли про причини смерті білоруського журналіста

9397
Експерти ОБСЄ розповіли про причини смерті білоруського журналіста

Експерти ОБСЄ підтвердили версію влади Білорусі про те, що журналіст Олег Бебенін покінчив життя самогубством, повідомляє Німецька хвиля.

 

Двоє незалежних експертів ОБСЄ - зі Швеції і Норвегії - за ініціативою офіційного Мінська завершили незалежне розслідування обставин смерті журналіста Олега Бебеніна і прийшли до висновку, що Бебенін дійсно покінчив життя самогубством, повісившись . Вони підкреслили, що влада сприяла їм у проведенні розслідування, не перешкоджаючи спілкуватися зі свідками та вивчати місце події. Всі релевантні документи були переведені з російської мови на англійську незалежним перекладачем, найнятим ОБСЄ.

 

За висновком експертів, немає підстав ставити під сумнів офіційну версію і вважати, що Бебенін був повішений вже після смерті.  Колеги опозиційного журналіста і правозахисники висловлювали думку, що Олега Бебеніна могли вбити, а його самогубство - інсценувати.

 

Керівника опозиційного білоруського сайту «Хартія`97» Олега Бебеніна, який жорстко критикував політику Олександра Лукашенка, знайшли повішеним на власній дачі 3 вересня 2010 року.


 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9397
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду