detector.media
23.11.2010 15:28
Експерти ОБСЄ розповіли про причини смерті білоруського журналіста

Експерти ОБСЄ підтвердили версію влади Білорусі про те, що журналіст Олег Бебенін покінчив життя самогубством, повідомляє Німецька хвиля.

 

Двоє незалежних експертів ОБСЄ - зі Швеції і Норвегії - за ініціативою офіційного Мінська завершили незалежне розслідування обставин смерті журналіста Олега Бебеніна і прийшли до висновку, що Бебенін дійсно покінчив життя самогубством, повісившись . Вони підкреслили, що влада сприяла їм у проведенні розслідування, не перешкоджаючи спілкуватися зі свідками та вивчати місце події. Всі релевантні документи були переведені з російської мови на англійську незалежним перекладачем, найнятим ОБСЄ.

 

За висновком експертів, немає підстав ставити під сумнів офіційну версію і вважати, що Бебенін був повішений вже після смерті.  Колеги опозиційного журналіста і правозахисники висловлювали думку, що Олега Бебеніна могли вбити, а його самогубство - інсценувати.

 

Керівника опозиційного білоруського сайту «Хартія`97» Олега Бебеніна, який жорстко критикував політику Олександра Лукашенка, знайшли повішеним на власній дачі 3 вересня 2010 року.


 
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY