detector.media
22.11.2010 15:24
У Москві пройшов мітинг на захист журналістів

Мітинг на захист російських журналістів і проти «свавілля слідства» пройшов на Пушкінській площі в Москві 21 листопада, повідомляє РІА «Новости».

 

У мітингу взяв участь головний редактор «Химкинской правды» Михайло Бекетов, якого жорстоко побили в листопаді 2008 року. Журналіста привезли на машині швидкої допомоги. На площі він знаходився в інвалідному візку.

 

Адвокат Михайла Бекетова, голова правління громадської організації «Справедливість» Андрій Столбунов назвав Бекетова яскравим і живим прикладом героїзму. Учасники акції зустріли пана Бекетова вигуками «Ура» і «Слава героям».

 

Мітинг почався з хвилини мовчання на згадку про всіх загиблих журналістів. За даними правоохоронних органів, у ньому взяли участь близько 150 осіб. Організатори попередньо заявляли про 500 учасників.

 

Головний редактор видання «Химки - наш дом» Ігор Бєлоусов нагадав про побитого 4 листопада журналіста й активіста руху на захист Хімкинського лісу Костянтина Фетісова, який відтоді перебуває в комі.

 

За його словами, журналістами і громадськими організаціями буде проведено власне розслідування справ Фетісова і Бекетова. Крім того, він висловив готовність співпрацювати зі слідством, щоб «докопатися до правди» і з'ясувати імена замовників і виконавців нападів на журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY