detector.media
15.11.2010 12:43
Народні депутати хочуть встановити засади закупівель телекомунікаційних послуг за державні кошти

У парламенті зареєстровано законопроект № 7363 «Про особливості здійснення закупівель за державні кошти телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг доступу до інтернету)», автори якого народні депутати Юрій Мороко (фракція Партії регіонів) і Віталій Корж (фракція БЮТ).

 

Метою проекту є встановлення правових та економічних засад особливостей здійснення закупівель телекомунікаційних послуг, у тому числі з трансляції радіо- та телесигналів для розповсюдження радіо- та телепрограм (за винятком послуг мобільного зв'язку та послуг доступу до інтернету), за державні кошти. Прийняття акта дасть можливість юридично закріпити засади здійснення закупівель телекомунікаційних послуг у країні.

 

«Щодо телекомунікаційних послуг для потреб телерадіомовлення, то згідно з діючим законодавством про телебачення та радіомовлення, Національна рада України з питань з питань телебачення та радіомовлення в своїх ліцензіях закріплює телерадіоорганізації до конкретних операторів телекомунікацій, які надають цим телерадіоорганізаціям визначені телекомунікаційні послуги», - йдеться у пояснювальній записці.

 

За словами авторів законопроекту, попередні законодавчі акти з питань державних закупівель також мали норми про закупівлю телекомунікаційних послуг без проведення тендерних закупівель. «З метою приведення термінології у відповідність до законодавства України пропонується внести запропонованим законопроектом зміну до чинного Закону України "Про здійснення державних закупівель" в частині приведення термінів "ретрансляція радіо- та телесигналів" та "послуга інтернет-провайдерів" у відповідність до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та Закону України "Про телекомунікації"», - зазначають народні депутати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY