З Google хочуть стягнути 1 мільйон рублів за демонстрацію ролика з Януковичем

15 Листопада 2010
14976
15 Листопада 2010
10:13

З Google хочуть стягнути 1 мільйон рублів за демонстрацію ролика з Януковичем

14976
З Google хочуть стягнути 1 мільйон рублів за демонстрацію ролика з Януковичем

Арбітражний суд Москви 15 листопада проведе основні слухання за позовом медіахолдингу ТОВ «Ньюс медіа-Рус» до корпорації Google і приналежного їй відеосервісу YouTube про стягнення 1 мільйона рублів за демонстрацію відеоролика, знятого під час святкування дня народження президента України Віктора Януковича, повідомляє РІА «Новости».

 

На думку позивача - порталу lifenews.ru і низки друкованих ЗМІ -демонстрація на YouTube відеоролика, знятого кореспондентом lifenews.ru, є незаконною.

 

Зазначимо, що суддя Рамзія Хатипова на минулому засіданні відхилила клопотання відповідачів про припинення провадження у справі.

 

Юрист відповідачів заявив, що компанії Google і YouTube зареєстровані у США, представництв у Росії не мають, справа не підвідомча судам РФ. Юрист також зазначив, що в позові вказана адреса ТОВ «Гугл», яке входить у корпорацію Google, але представництвом не є.

 

Крім того, суд відхилив клопотання ТОВ «Ньюс медіа-Рус» про притягнення ТОВ «Гугл» як співвідповідачів.

 

Ашот Габрелянов, виконавчий директор ТОВ «Ньюс медіа-Рус», коментуючи Російському агентству правової й судової інформації (РАПСІ) подання позову, пояснив, що у ролика була величезна кількість переглядів, при цьому власники сервісу супроводили його комерційною рекламою.

 

За словами пана Габрелянова, позивач витратив чимало грошей, відправивши свого журналіста у відрядження, а YouTube, не витративши ні копійки, не соромиться заробляти на ролику, навіть не довівши до відома правовласника. Ашот Габрелянов стверджує, що ТОВ «Ньюс медіа-Рус» буде й далі «спокійно й методично» подавати позови до порушників своїх прав. При цьому у своєму позові до YouTube і Google компанія не вимагає припинити демонстрацію ролика про Януковича, заявлена лише вимога про компенсацію в 1 мільйон рублів.

 

Як повідомив глава департаменту новин і політики YouTube Стів Гроув, YouTube використовує найкращу на сьогодні систему ідентифікації контенту - Content ID. Правовласник може, знайшовши на YouTube свій незаконно завантажений контент, повідомити в компанію про це, і вона або негайно видалить ролик, або зареєструє його на законного правовласника, який зможе на сторінці зі своїм роликом демонструвати свою рекламу.

 

Довідка:

ТОВ «Ньюс медіа-Рус» - медіахолдинг, у який входять портал lifenews.ru, газети «Твой день», «Жизнь за всю неделю» та журнал «Жара».

 

Сервіс для розміщення відеороликів YouTube був придбаний у 2006 році за 1,65 мільярда доларів корпорацією Google.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду