detector.media
11.11.2010 18:43
Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії алчевської «Волі»

Донецький апеляційний адміністративний суд відмовив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення в задоволенні скарги у справі про анулювання ліцензії ТОВ «Алчевські телекомунікаційні системи» (компанія «Воля»). Про це ТК повідомили в Телекомунікаційній палаті України.

 

28 квітня Національна рада констатувала порушення ТОВ «Алчевські телекомунікаційні системи» (попередня назва ЗАТ «Алчевська телерадіомовна компанія "Піраміда"») загальної концепції програм для ретрансляції, а також трансляцію неадаптованих каналів і вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги. Позов був поданий до Луганського окружного адміністративного суду.

 

2 вересня суд першої інстанції відмовив Нацраді в задоволенні позову. «Рішення було мотивоване відсутністю в Нацради повноважень визначати конкретний перелік програм для провайдерів програмної послуги (за винятком переліку універсальної програмної послуги, якої відповідач дотримувався)», - йдеться в повідомленні Телекомпалати.

 

9 листопада рішення суду першої інстанції підтримав Донецький апеляційний адміністративний суд, залишивши його без змін і відмовивши Нацраді в задоволенні апеляційної скарги.

 

Начальник юридичного відділу Національної ради Михайло Пушкаренко сказав ТК, що регулятор оскаржуватиме це рішення і подаватиме касацію.

 

За словами експерта Телекомпалати Романа Вільчинського, суд підтвердив, що регулятор не повинен визначати назви і кількість обов'язкових програм при ліцензуванні провайдерів. «Ми вкотре звертаємося до Нацради з проханням переглянути практику ліцензування, бути відкритішими, піти назустріч ініціативам ринку і вжити реальні заходи зі спрощення процедури ліцензування», - сказав він, додавши, що в новій редакції положення про порядок ліцензування провайдерів програмної послуги необхідно відмовитися від численних додатків до ліцензії, а саме від регламентування кількості програм у пакетах провайдерів. На думку пана Вільчинського, це суттєво спростить поточну ситуацію з ліцензуванням.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY