Близько 1700 повідомлень Twitter-трансляції місцевих виборів стосувалися можливих порушень

4 Листопада 2010
11615
4 Листопада 2010
11:52

Близько 1700 повідомлень Twitter-трансляції місцевих виборів стосувалися можливих порушень

11615
Близько 1700 повідомлень Twitter-трансляції місцевих виборів стосувалися можливих порушень

Серед 19450 повідомлень у рамках Twitter-трансляції місцевих виборів - 2010 близько 1700 повідомлень стосувалися можливих порушень. Значна кількість із них - свідчення з місць від учасників Twitter-трансляції, журналістів, спостерігачів, громадських активістів та інших безпосередніх очевидців виборів з усіх куточків України. Про це йдеться в повідомленні МГО «Інтерньюз-Україна».

 

Twitter-трансляції місцевих виборів - це проект застосування інструментів інтернету і нових медіа для відстеження виборчого процесу громадянами від МГО «Інтерньюз-Україна». Використовуючи відповідні хештеги (#elect_ua, #elect_sos тощо), користувачі інтернету фіксували перебіг виборів і можливі порушення, надсилаючи їх на сервіс Twitter. Уся інформація надходила на Twitter.com та на сайт проекту ElectUA.org.

 

Масиви інформації про можливі порушення (короткі повідомлення, фото і відео) позначені хештегом #elect_sos і є у відкритому доступі. Дослідити викладені в повідомленнях факти і припущення може кожен - від міжнародних спостерігачів, експертів з виборчого законодавства до учасників перегонів і пересічних виборців (архів повідомлень №1, архів повідомлень №2).

 

Нагадаємо, що перша Twitter-трансляція відбувалася в січні-лютому 2010 року на виборах президента. Серед 18840 повідомлень 370 стосувалося можливих порушень. І хоча кількість українських користувачів Twitter'а з початку року зросла більш як удвічі, кількість повідомлень про порушення на місцевих виборах восени 2010 року зросла більш як утричі.

 

«Ми сподіваємося, що результати Twitter-трансляції виборів будуть у нагоді усім тим, хто хоче більш чітко відтворити картину виборів», - зазначив Андрій Кулаков, директор програм МГО «Інтерньюз-Україна».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду