Із героїв – в ізгої…

4 Листопада 2010
42242
4 Листопада 2010
09:51

Із героїв – в ізгої…

42242
ICTV вчинив так само, як у випадку з вінком повів себе якийсь бовдур з оточення президента
Із героїв – в ізгої…

Препарування Віктора Януковича на ICTV нічим не здивувало. Ба більше, воно остаточно розставило акценти свобод в Україні: скільки листів пані Герман не писала б про демократію, її в Україні немає! Ганебно, що з нас регочуть навіть росіяни, відомі своїми жорсткими цензурно-організаційними рамцями функціонування медій.

 

Але найбільше соромно за журналістів каналу - радше за їхню професійну недолугість. Ну що дав невихід в ефір жарту? Тільки одне - шаленство зацікавленості українців дурнуватим сюжетом про Віктора Януковича у третьосортній російській програмі. ICTV вчинив так само, як у випадку з вінком повів себе якийсь бовдур з оточення президента; зараз вся Україна із захопленням дивиться в інтернеті те, чого не дивилася б і сота частина аудиторії в ефірі цього каналу.

 

Що ж, телевізійним діячам мистецтв треба йти вчитись! Вже на першому курсі спеціальності «журналістика» дядям і тьотям з ICTV розкажуть про типи і види медій, комунікативну конвергентність, про інтернет як глобалізаційну мережу. А надто - про принципи і методи журналістики! Наразі ж ICTV крокує нога в ногу з багатьма іншими українськими апологетами цензурного маразму. Того самого, який в епоху інтернету з героїв робить ізгоїв. І навпаки...

 

Юрій Фінклер, завідувач кафедри соціальних комунікацій Галицького інституту імені В. Чорновола, доктор філологічних наук, кандидат соціологічних наук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Юрій Фінклер, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
42242
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
капец
4929 дн. тому
Шановний рішучий Фінклер! Ваш пафос зрозумілий, але до чого тут журналісти ICTV? Невже ви цілий завкафедрою і професор комунікацій не знаєте, що ані журналісти, ані редактори не мають відношення до телепродукту придбаного за кордоном. На усіх каналах, в том числі і галицьких є спеціальна служба, яка адаптує і препарує програми, хоч російські, хоч польські, хоч американські. Якщо ж є сумніви ці цензори - узгоджують свої рішення про ампутацію сюжету з генпродюсером. Той у свою чергу з власником каналу. Ані той ані інший ну ніяк не журналісти.
фугас
4930 дн. тому
Не надо фуфло закордонное покупать и вешать его на уши зрителям.СВОЕ НАДО ДЕЛАТЬ ! Тогда и вырезать ничего не придется.А если сами не умеете , то не надо в эфир переться.
mark
4932 дн. тому
эту же колонну мигалок видел вчера, выезжающую из Конча-Заспы. Пришлось минут пять-семь в пробке постоять. А где-то в далекой Европе руководство некоторых стран почему-то игнорирует мерсы и ездит на работу на великах... ;-)
Слухайте сюди!
4932 дн. тому
Вчора їхав десь опівночі з Борисполя, аж назустріч купа мигавок на шаленій швидкості. А посеред них дві чи то три машини солідні. Ну думаю, Гарант їдуть кудись по роботі. А потім дізнався, що ВФЯ в цей час був на футболі у Донецьку. Тобто, зметикував я, машини ці їдть його зустрічати опісля матчу. І зрозумів я, що у нас охороняють не ВФЯ, а його машини!!! Бо Азаров сказав, що ні-фі-га не дасть грошей на купівлю нових мерсів. Мораль-1: президенти приходять і йдуть, а авто потрібно оберігати! Мораль-2: охороняють не ВФЯ, а його машини. Так що не фіг вам журналюгам, писать про кортежі Президента, які заважають водіям. Він, През, тут не при чому.
Знайка
4932 дн. тому
При Януковиче цензура зацвела во всю. Вот интересно, ICTV нагнули или он сам прогнулся?.. Печально...
babay
4932 дн. тому
Найстрашніше, що, мабуть, ніхто каналу вказівок "вирізати" не давав, самі як завжди поперед батька вирішили відцензуруватися, щоб не дай Боже.... Оця наша запопадлива готовнісь корится, боятися і підлещуватися навіть тоді, коли ніхто не змушує - найбільше зло. Не хочеться вірити, що народ таки заслуговує на свою владу, але коли таке бачиш, то якось важко не вірити.
Yuri_D
4933 дн. тому
Пане Ю.Фінклер, якщо я правильно зрозумів, Ви обурюєтесь зворотнім ефектом недолугого, з Вашої точку зору цензурування на ТБ, "бовдурами з оточення", які з Вашого, так розумію, "героя" роблять "ізгоя"? Критикуючи "недолугу" цензуру, Ви насправді пропонуєте замінити її більш "інтелектуальною" і тому - більш дієвою, жорсткою і ефективною з точки зору мети - консервації тієї злочинної цивілізації, в якій живемо вже майже століття. Невже Ви цьому вчите студентів?
глядачка
4933 дн. тому
ICTV вчинили не дуже розумно, але, пане Юрію, і ви не праві: програма аж ніяк не третьосортна
Коко
4933 дн. тому
Придурочки!!! Правильно сделали, что вырезали... Как на ВАЮ в России пародии делали, так вопили на весь мир, и НТВ и Первый, и РТР запрещали... А тут мля ущемление свободы слова...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду