detector.media
04.11.2010 09:51
Із героїв – в ізгої…
Із героїв – в ізгої…
ICTV вчинив так само, як у випадку з вінком повів себе якийсь бовдур з оточення президента

Препарування Віктора Януковича на ICTV нічим не здивувало. Ба більше, воно остаточно розставило акценти свобод в Україні: скільки листів пані Герман не писала б про демократію, її в Україні немає! Ганебно, що з нас регочуть навіть росіяни, відомі своїми жорсткими цензурно-організаційними рамцями функціонування медій.

 

Але найбільше соромно за журналістів каналу - радше за їхню професійну недолугість. Ну що дав невихід в ефір жарту? Тільки одне - шаленство зацікавленості українців дурнуватим сюжетом про Віктора Януковича у третьосортній російській програмі. ICTV вчинив так само, як у випадку з вінком повів себе якийсь бовдур з оточення президента; зараз вся Україна із захопленням дивиться в інтернеті те, чого не дивилася б і сота частина аудиторії в ефірі цього каналу.

 

Що ж, телевізійним діячам мистецтв треба йти вчитись! Вже на першому курсі спеціальності «журналістика» дядям і тьотям з ICTV розкажуть про типи і види медій, комунікативну конвергентність, про інтернет як глобалізаційну мережу. А надто - про принципи і методи журналістики! Наразі ж ICTV крокує нога в ногу з багатьма іншими українськими апологетами цензурного маразму. Того самого, який в епоху інтернету з героїв робить ізгоїв. І навпаки...

 

Юрій Фінклер, завідувач кафедри соціальних комунікацій Галицького інституту імені В. Чорновола, доктор філологічних наук, кандидат соціологічних наук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY