Мобільні додатки українських ЗМІ завантажено вже 150 тис. разів

2 Листопада 2010
15657
2 Листопада 2010
16:06

Мобільні додатки українських ЗМІ завантажено вже 150 тис. разів

15657
Мобільні додатки українських ЗМІ завантажено вже 150 тис. разів

Новинні та тематичні додатки, створені українськими телеканалами та інтернет-виданнями, станом на 1 листопада було встановлено близько 150 тис. разів. Таку цифру «Детектор медіа» нарахувала шляхом опитування ЗМІ - власників додатків.

 

Найбільшу кількість додатків має телеканал «24», що першим розпочав цей напрямок. За словами керівника відділу інтернет-проектів каналу Олега Федоришина, кількість встановлень новинного продукту для iPhone сягнула 90208. Щоденно у жовтні додатком користувалися 500-600 осіб. Аналогічний додаток для інших телефонів завантажили 28920 людей, щоденно ним користуються 90-100. Нещодавно, у серпні, «24» створив окремий футбольний додаток для звичайних телефонів. Наразі регулярно його переглядають 50-60 осіб.

 

У планах телеканалу - футбольна стрічка для iPhone і новини та футбол для Ovi Store (телефони Nokia).

 

Додаток порталу Gloss.ua (афіша подій Києва), що запустився в AppStore другим, наразі налічує близько 7500 завантажень. Креативний директор Gloss.ua Сергій Даниленко зазначає, що протягом жовтня на додаток зайшли 4409 унікальних користувачів. Влітку Gloss.ua також запустив додаток для пристроїв на платформі Android (кілька сотень встановлень), наприкінці жовтня - додаток для телефонів Nokia (265 осіб).

 

Портал Корреспондент.net, з'явившись в AppStore 19 липня, нараховує 9172 користувачів. Щодня додатком користуються близько 1000. Як повідомив «Детектор медіа» менеджер проектів Корреспондент.net Юрій Соколов, 69,3% користувачів перебувають у Європі, 20,5% - в Азії, 7% - у Північній Америці.

 

Додатки 5-го каналу для iPhone та iPad з моменту запуску (13 вересня) зафіксували вже близько 5500 завантажень. За словами прес-секретаря Тетяни Лисюк, 67% їхніх користувачів - європейці, 15% припадає на Америку, 13% - на Азію. У додатків близько 500 активних користувачів на день, близько 1800 - на тиждень.

 

Додаток UBR.ua для Nokia стартував 17 вересня. Цей додаток уже влаштований у смартфони Nokia N8, що ввозяться до України, власники інших телефонів Nokia можуть завантажити його з магазину Ovi. Детальніша інформація - тут. Станом на 1 листопада UBRnews було встановлено 1017 разів.

 

За словами директора компанії-розробника Stanfy Павла Башмакова, наразі вже майже готовий додаток UBR.ua для iPhone и iPad: він у фазі кінцевого тестування.

 

UA Today - додаток компанії Stanfy з новинами UBR.ua, Korrespondent.net та ITC.ua - встановлено 2704 рази у Bada (телефони Samsung) та 1196 разів - у Android. На Android він має 200-250 користувачів на день (за підсумками жовтня). За словами Юрія Соколова (Корреспондент.net), у середньому кожна сесія триває 3 хвилини, близько 50% користувачів запускають додаток один раз на день, інші - двічі і частіше.

 

Додаток поталу Tochka.net, за словами PR-менеджера Христини Гуцалової, після запуску наприкінці липня скачували близько 5000 разів. Щодня на нього заходять 600-700 користувачів.

 

 

Мобільні додатки українських ЗМІ станом на 01.11.2010

 

Усі додатки українських медійників безкоштовні для користувачів. Проте деякі канали та інтернет-проекти вже почали їх монетизувати, продаючи рекламу. Сергій Даниленко повідомив ТК, що після Tuborg додаток Gloss.ua брендовано під Honda CR-Z. На черзі (брендування «повне»: не більше одного рекламодавця одночасно) - рекламодавці зі сфери алкоголю, фінансів та ресторанного бізнесу.

 

У додатках каналу «24» розміщено вже кілька кампаній. Серед рекламодавців, повідомив Олег Федоришин, - Клініка Заблоцького, Окко, BudBerg, «Лазер Плюс», Iland.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15657
Читайте також
12.07.2010 10:30
Тарас Мищенко
, для «Детектор медіа»
42 037
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Анна Юрченко
4925 дн. тому
Не бачу нічого класного в історії з каналом 24 - їх скачали біля 100 тис. осіб, а реально користуються лише біля 500. Але те, що вони продають рекламу на проекті, дійсно цікаво.
фанат мобільних
4925 дн. тому
24 -- реально круто. Вони б ще для Андроїда зробили -- ціни б їм не було :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду