Під час місцевих виборів на дільницях перешкоджали роботі журналістів

1 Листопада 2010
18217
1 Листопада 2010
17:35

Під час місцевих виборів на дільницях перешкоджали роботі журналістів

18217
Під час місцевих виборів на дільницях перешкоджали роботі журналістів

31 жовтня під час голосування у регіонах України стало відомо про кілька випадків перешкоджання роботі журналістів, повідомляє Інститут масової інформації.

 

Так, у Черкасах погрожували відповідальному редактору інформаційного сайту «Прочерк» Назарію Вівчарику. 31 жовтня він вирушив до Сміли проголосувати на дільниці  за місцем прописки. Вийшовши з приміщення дільниці, він помітив, що голова Смілянської РДА Сергій Зайцев дає інтерв'ю. Журналіст зробив декілька знімків, після чого від натовпу відділилися два кремезні чоловіки. Підійшовши, вони у грубій формі звернулися до нього і наказали піти. Назарій Вівчарик повідомив їх, що він у громадському місці і є журналістом, але це не переконало чоловіків, які продовжували наполягати на своєму.

 

У Луцьку на ДВК №71 голова комісії заважав роботі ЗМІ, зокрема, журналісту газети «Наша Україна - Волинь». Після бесіди з юристам штабу партії «Наша Україна» журналістів допустили в приміщення для голосування.

 

Як повідомляла ТК, у Феодосії 31 жовтня представники Партії регіонів напали на журналістів Чорноморської ТРК, які фіксували порушення на місцевих виборах.

 

На Донеччині журналіста всеукраїнського громадського видання «Точка опори» не допускали в Дружківську міську територіальну комісію.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду