detector.media
01.11.2010 17:35
Під час місцевих виборів на дільницях перешкоджали роботі журналістів

31 жовтня під час голосування у регіонах України стало відомо про кілька випадків перешкоджання роботі журналістів, повідомляє Інститут масової інформації.

 

Так, у Черкасах погрожували відповідальному редактору інформаційного сайту «Прочерк» Назарію Вівчарику. 31 жовтня він вирушив до Сміли проголосувати на дільниці  за місцем прописки. Вийшовши з приміщення дільниці, він помітив, що голова Смілянської РДА Сергій Зайцев дає інтерв'ю. Журналіст зробив декілька знімків, після чого від натовпу відділилися два кремезні чоловіки. Підійшовши, вони у грубій формі звернулися до нього і наказали піти. Назарій Вівчарик повідомив їх, що він у громадському місці і є журналістом, але це не переконало чоловіків, які продовжували наполягати на своєму.

 

У Луцьку на ДВК №71 голова комісії заважав роботі ЗМІ, зокрема, журналісту газети «Наша Україна - Волинь». Після бесіди з юристам штабу партії «Наша Україна» журналістів допустили в приміщення для голосування.

 

Як повідомляла ТК, у Феодосії 31 жовтня представники Партії регіонів напали на журналістів Чорноморської ТРК, які фіксували порушення на місцевих виборах.

 

На Донеччині журналіста всеукраїнського громадського видання «Точка опори» не допускали в Дружківську міську територіальну комісію.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY